Στην Καβάλα θα βρεθεί κατά την προεκλογική περίοδο και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά. Η παρουσία της εντάσσεται στο πλαίσιο μιας ευρύτερης περιοδείας στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

 

Την Παρασκευή έχει προγραμματιστεί ομιλία της στην πόλη των Σερρών και περιοδεία στο νομό. Το πρωί του Σαββάτου θα συνεχίσει με επίσκεψη στη Δράμα.

 

Στην Καβάλα θα έρθει ουσιαστικώς μόνο για λίγη ώρα προς το μεσημέρι του Σαββάτου. Δεν έχει προγραμματιστεί κάποια ομιλία της παρά μόνο δηλώσεις στα τοπικά ΜΜΕ κι επαφές με τα τοπικά στελέχη.

 

Στο μεταξύ η τοπική οργάνωση του ΠΑΣΟΚ αντιμετωπίζει μεγάλη αδυναμία εξεύρεσης υποψηφίων και η συγκρότηση του ψηφοδελτίου θεωρείται και πάλι μια δύσκολη υπόθεση.

 

Ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Παπουτσής, ο οποίος είχε δηλώσει τον Γενάρη ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιος, φαίνεται ότι θα αναγκαστεί να δώσει το παρών στη λίστα του ψηφοδελτίου, σε μια προσπάθεια αυτό να γίνει αξιόμαχο.

 

Το γενικότερο κάλεσμα για πανστρατιά και κυρίως προς τα στελέχη εκείνα που είχαν υπάρξει σε θέσεις εξουσίας στο παρελθόν, φαίνεται ότι δεν έχει αποδώσει καρπούς.