γράφει ο

Κώστας Φιλίδης

 

«Αισιόδοξα μηνύματα, σημαντικές προγραμματικές προτάσεις και τοποθετήσεις που δεν αποπνέουν μιζέρια» ήταν τα χαρακτηριστικά της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ, που πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στην Αθήνα, όπως τα μετέφερε, μιλώντας στο KavalaNews, ο πρώτος επιλαχών των εκλογών του Γενάρη και, πιθανώς, δεύτερος στο ψηφοδέλτιο του κόμματος στις 20 Σεπτέμβρη, Κώστας Μορφίδης.

 

Πέραν των κατευθύνσεων για την κατάρτιση του προεκλογικού Προγράμματος, υπήρξε και πανελλαδικός σχεδιασμός συγκεντρώσεων, σύμφωνα με τον οποίο, η Καβάλα θα είναι ένας από τους προεκλογικούς σταθμούς του Αλέξη Τσίπρα, όπου, σε συγκέντρωση την επόμενη εβδομάδα θα αναλύσει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Εξάλλου, για να δοθεί ιδιαίτερο βάρος στα ζητήματα που προκύπτουν από το νέο μνημόνιο για τους αγρότες, αυτή την Πέμπτη 3 Σεπτέμβρη, θα βρεθεί στην Καβάλα και θα μιλήσει ο τέως αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, ο οποίος αναμένεται να κάνει δηλώσεις και για την χάραξη του αγωγού ΤΑΠ, που συνεχίζει να αποτελεί «αγκάθι» για τους αγρότες των Φιλίππων και όλους τους τοπικούς φορείς.

 

Η εκλογική καμπάνια της τοπικής οργάνωσης, για την τελευταία εβδομάδα, πριν από τις εκλογές, περιλαμβάνει ομιλία του τέως υφυπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παύλου Πολάκη.

 

Τέλος, απόψε (Δευτέρα 31 Αυγούστου), η Νομαρχιακή Επιτροπή Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ θα αποφανθεί για όσους κατέθεσαν αίτηση για να συμμετάσχουν στο ψηφοδέλτιο. Η απόφαση θα σταλεί στην Κεντρική Εκλογική Επιτροπή, η οποία έχει και την συνολική ευθύνη συγκρότησης των ψηφοδελτίων του κόμματος.