γράφει ο

Κώστας Φιλίδης

 

Μετρήθηκαν και, τελικώς, βρέθηκαν αρκετοί και συσπειρωμένοι, παρά τις «απώλειες» λόγω διάσπασης. Κατά την χθεσινοβραδινή συνέλευση της Οργάνωσης Μελών Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ έδωσαν το «παρών» περισσότερα από 60 άτομα για να οργανώσουν τον προεκλογικό αγώνα και την ανασυγκρότηση του κόμματός τους, ύστερα από την αποχώρηση όσων διαφώνησαν και ακολούθησαν την Λαϊκή Ενότητα.

 

Στην εισήγησή του, ο μοναδικός, πλέον, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Εμμανουηλίδης, ανέλυσε την εσωκομματική κατάσταση και χαρακτήρισε την κίνηση όσων αποχώρησαν ως «λιποψυχία μπροστά στο ιστορικό χρέος της διάσωσης του λαού, ενδεδυμένη με μανδύα την ιδεολογική καθαρότητα».

 

Στη διάρκεια της συνέλευσης, παρά την έκφραση πικρίας από τα δημόσια ή προσωπικά σχόλια των «πρώην συντρόφων», αποφασίστηκε η αντιπαράθεση να γίνει μόνο με πολιτικούς όρους.

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν, από την οργάνωση της Καβάλας, εκτός των δύο βουλευτών (Ηλία Ιωαννίδη, Αλεξάνδρας Τσανάκα), κατέθεσαν παραίτηση 4 μέλη και από την οργάνωση του Παγγαίου 5 μέλη.

 

Στη Θάσο και στον πρώην Δήμο Φιλίππων φαίνεται ότι οι οργανώσεις συνεχίζουν δίχως σοβαρές απώλειες.

 

Το μεγαλύτερο πρόβλημα υπάρχει στον Νέστο, όπου εντός των ημερών, σε Γενική Συνέλευση των μελών, θα καταγραφεί η εκεί κατάσταση.

Σημειώνεται ότι, πέραν των μελών που κατέθεσαν δήλωση αποχώρησης, υπάρχουν κι άλλοι, όπως αυτοί της ΚΟΕ, που σίγουρα έχουν επιλέξει την μη συμμετοχή τους στον ΣΥΡΙΖΑ, εκτός πιθανών εξαιρέσεων.

 

Γνωστοποιήθηκε, επίσης, ότι ήδη άρχισε η κατάθεση υποψηφιοτήτων για την στελέχωση του ψηφοδελτίου, ότι ο τρόπος συγκρότησής τους θα αποφασιστεί στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του κόμματος το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, κι ότι η τελική απόφαση για το ποιοι και σε ποια θέση θα είναι υποψήφιοι, θα αποφασιστεί από την Κεντρική Εκλογική Επιτροπή.