Η τοπική κοινωνία της Καβάλας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και την εκκλησία έχουν την πρόθεση να βοηθήσουν και να στηρίξουν με κάθε πρόσφορο μέσο τους Σύριους πρόσφυγες που φτάνουν στην πόλη μας από τα νησιά του βορειανατολικού Αιγαίου.   Αυτό εκφράστηκε από το σύνολο των συμμετεχόντων στη σημερινή ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο, μετά από πρωτοβουλία της δημάρχου Δήμητρας Τσανάκα και παρουσία του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Γιώργου Παυλίδη.

 

Στη διάρκεια της σύσκεψης τονίστηκε ότι η περιοχή της Καβάλας δεν είναι τόπος προορισμού για τους χιλιάδες Σύριους πρόσφυγες αλλά ένας μεταβατικός σταθμός στο μεγάλο ταξίδι που κάνουν μέχρι τον τελικό προορισμό τους σε κάποια από τις χώρες της κεντρικής και της βόρειας Ευρώπης. Από όλους τους εκπροσώπους των θρησκευτικών, πολιτικών, κοινωνικών εκφράστηκε η ομοθυμία να βοηθήσουν έμπρακτα όλες τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες των προσφύγων.

 

Μάλιστα, κοινή εκτίμηση όλων ήταν πως η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά είναι στοιχεία που χαρακτηρίζουν την ελληνική κοινωνία και ότι οι Καβαλιώτες απέδειξαν ότι στηρίζουν έμπρακτα όσους έχουν ανάγκη ανεξάρτητα θρησκεύματος και φυλής.

 

Στη συνάντηση μεταξύ άλλων συμμετείχαν ο μητροπολίτης Φιλίππων κ. Προκόπιος, ο μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομος, ο αντιπεριφερειάρχης Θόδωρος Μαρκόπουλος, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Σωτήρης Παπαδόπουλος, ο δήμαρχος Παγγαίου, εκπρόσωποι της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας, της ΧΧ Μεραρχίας Τεθωρακισμένων και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ο διοικητής του νοσοκομείου συνοδευόμενος από την αναπληρώτρια διοικήτρια, οι πρόεδροι του Ιατρικού και του Δικηγορικού Συλλόγου, ο διευθυντής της Διεύθυνσης Υγείας, η εκπρόσωπος του παραρτήματος των Γιατρών του Κόσμου στην Καβάλα, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Παγγαίου, οι αντιδήμαρχοι Φίλιππος Φιλιππίδης και Γιώργος Φιλόσογλου και ο πρόεδρος του Δ.Σ Καβάλας Γιώργος Γραμμένος.