Μεταβολή αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός στο νομό Καβάλας τις επόμενες ώρες με κυρία χαρακτηριστικά τις βροχοπτώσεις και την πτώση της θερμοκρασίας.

 

Σύμφωνα με τη πρόγνωση του meteokav σκηνικό αυξημένων νεφώσεων θα διατηρηθεί. Κατά τις μεσημβρινέςπρώτες απογευματινές ώρες υπάρχει πιθανότητα για εκδήλωση τοπικών μπορών στα βορειότερα τμήματα του νομού και στα ορεινά, στα υπόλοιπα πολύ μικρή πιθανότητα.

 

Έπειτα, κατά τις απογευματινές-πρώτες βραδινές ώρες θα υπάρξει ''πέρασμα'' βροχοπτώσεων από τα δυτικά με φαινόμενα μέτριας έντασης κατά κανόνα.  

 

Ωστόσο, τοπικά τα φαινόμενα ίσως για λίγο αποκτήσουν έντονο χαρακτήρα, ενώ υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών καταιγίδων

 

Ταυτόχρονα με το πέρασμα αυτό οι άνεμοι θα στραφούν σε βοριάδες (εώς 5-6 μποφόρ) και η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση. 

 

Μετά το πέρασμα αυτό θα υπάρξει πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού με τα όποια  φαινόμενα να αποκτούν πολύ τοπικό χαρακτήρα. Όμως, καθώς οδεύουμε προς τα μεσάνυχτα και μέσα στην νύχτα θα αρχίσουν σταδιακά να εκδηλώνονται εκ νέου παροδικές βροχοπτώσεις ασθενούς-μέτριας έντασης κατά κανόνα με έμφαση στα νοτιότερα και ανατολικότερα  τμήματα του νομού και ιδίως στην Θάσο (μικρή πιθανότητα για τοπικά έντονα φαινόμενα). 

 

Προς το ξημέρωμα της Δευτέρας (10/4) οι βροχοπτώσεις αυτές θα μετατοπίζονται συνεχώς στα νοτιότερα-νοτιανατολικότερα τμήματα του νομού και κυρίως στην Θάσο, κι έτσι μέχρι τις πρωινές ώρες αναμένεται να έχουν σταματήσει.

 

Ο καιρός μέσα στην Δευτέρα θα παρουσιάζει συνεχή βελτίωση με ταυτόχρονη άνοδο της θερμοκρασίας η οποία θα συνεχιστεί και μέσα στην εβδομάδα. 

 

Για κάθε νεότερο και για ζωντανή ενημέρωση μείνετε συντονισμένοι στο meteokav.gr.