Νέα επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας προς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και προς τους αρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη

 

Ζητά λήψη μέτρων για την ανακούφιση των μικρών επιχειρήσεων.

 

ΘΕΜΑ: ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ     

                                                          

Κύριε Πρωθυπουργέ,

 

Επανερχόμαστε με την ίδια επιστολή, γιατί η κατάσταση δεν έχει αλλάξει, χαρακτηρίζεται από τη σταθερά μειούμενη κίνηση στα καταστήματα μας και εξακολουθεί να είναι η περίοδος με τις χαμηλότερες εισπράξεις των τελευταίων ετών. Τα μέτρα στήριξης είναι περισσότερο απαραίτητα από ποτέ και είναι επιτακτική ανάγκη ΝΑ ΜΗ ΕΞΑΙΡΕΘΕΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΛΙΑΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ.

 

Λιανεμπόριο και εστίαση είναι μία αλυσίδα και ήδη έχουμε μειωμένες εισπράξεις από τους περιορισμούς και τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων. Η πιο σημαντική εβδομάδα του έτους, για αγορές δώρων αλλά και για οτιδήποτε σχετίζεται με την έξοδο της Πρωτοχρονιάς έχουν παγώσει.

 

Παράλληλα η αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος και του κόστους μεταφοράς λειτουργούν διττά. Στις επιχειρήσεις αυξάνουν το κόστος λειτουργίας και στους καταναλωτές αφαιρούν το διαθέσιμο εισόδημα.

 

Ζητάμε :

 

- Τη μη επιστροφή της επιστρεπτέας προκαταβολή.

 

- Την πλήρη απαλλαγή από το ενοίκιο για τους επόμενους δύσκολους μήνες.

 

- Την επαναφορά των αναστολών εργασίας και για το προσωπικό του λιανικού εμπορίου.

 

- Νέα μη επιστρεπτέα προκαταβολή ειδικά για το λιανικό εμπόριο.

 

- Επιδότηση των παγίων λογαριασμών όλων των επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου.

 

- Ρεαλιστικά χρηματοδοτικά εργαλεία για όλους.

 

Την επόμενη μέρα της υγειονομικής και οικονομικής πανδημίας πρέπει όλες οι επιχειρήσεις να παραμείνουν βιώσιμες και να μη χαθεί ούτε μία θέση εργασίας.