Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, σήμερα, δεύτερη μέρα της επιχείρησης εντοπισμού του, βρέθηκε το μπουφάν του άτυχου ψαρά από το Κοκκινοχώρι Καβάλας.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Σερρών, ο υπάλληλος του ψαρά, που επέβαινε στο σκάφος, είπε στους λιμενικούς ότι ένα κύμα τους χτύπησε, ο 57χρονος έπεσε στη θάλασσα, ενώ ο ίδιος κατάφερε να κρατηθεί πάνω σε αυτό.

 

Όπως είπε ο νεαρός, ο αγνοούμενος ψαράς, θέλοντας προφανώς να προφυλάξει το σκάφος από μια πιθανή βύθιση, αφού υπήρχαν δυνατά κύματα εκείνη την ώρα, του είπε να το πάει σε λιμάνι της Καβάλας και αυτός θα κολυμπούσε ως την ακτή. Άλλωστε για αυτό έβγαλε το μπουφάν, το οποίο βρέθηκε σήμερα και τις μπότες του. Ήταν καλός κολυμβητής αλλά εκείνη την ώρα υπήρχαν μεγάλα κύματα και η θάλασσα ήταν παγωμένη.

 

Ποιος είναι ο αγνοούμενος

 

Ο 57χρονος ψαράς από το Κοκκινοχώρι Καβάλας, πατέρας δύο παιδιών, ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην περιοχή. Δεν είναι τυχαίο ότι από την ώρα που έγινε γνωστό ότι αγνοείται δεκάδες φίλοι και συγγενείς του βρίσκονται στην περιοχή για να βοηθήσουν στις έρευνες. Ο 57χρονος θεωρούνταν από τους πιο ικανούς ψαράδες χταποδιών και χρησιμοποιούσε μια δικιά του μέθοδο που είχε αποδειχθεί ιδιαίτερα πετυχημένη.

 

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμού του 57χρονου επαγγελματία ψαρά στον Στρυμονικό Κόλπο.

 

Πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες για κάτοικο του Δήμου Παγγαίου

 

Στις 11:30 το πρωί της Πέμπτης, ο αγνοούμενος που είχε πάει για ψάρεμα με ένα ακόμα άτομο στις εκβολές του Στρυμονικού Κόλπου, έπεσε από την βάρκα και έκτοτε αγνοείται. Άμεσα ο συνεπιβάτης του ενημέρωσε το Λιμενικό Σώμα και ξεκίνησαν οι έρευνες.

 

 

 

Για το συμβάν, εξέδωσε ανακοίνωση το Λιμενικό Σώμα, στην οποία αναφέρεται πως ο συνεπιβάτης του αγνοούμενου, δήλωσε πως ο 57χρονος έπεσε στη θάλασσα μετά από απότομο κυματισμό.

 

Στις έρευνες συμμετέχουν αστυνομικές και λιμενικές αρχές και η Ελληνική ομάδα διάσωσης με 10 μέλη από τη Θεσσαλονίκη και την Καβάλα και διασωστικό σκάφος. 

 

 

 

Φωτογραφίες: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ-HELLENIC RESCUE TEAM