γράφει ο 

Γιώργος Καρανίκας

 

Μπορεί όλες οι πόρτες να είναι κλειστές αυτή τη στιγμή για το Παναγιώτη Κουρουμπλή.

 

Μπορεί οι κολλητοί στον νέο αρχηγό του ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ, να λένε «σε καμία περίπτωση» για το ενδεχόμενο να ανοίξουν τις πόρτες τους για τον πρώην σύντροφό τους, αναφέροντας μάλιστα ότι στο κίνημά τους δεν έχουν χώρο για τέτοιους «τύπους», αλλά ουσιαστικά για την καρατόμηση του από τον Αλέξη Τσίπρα υπεύθυνος είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης.

 

Οι συνεργάτες του Νίκου, μάλιστα το πάνε και ένα βήμα παραπέρα αναφέροντας ότι  ο Ανδρουλάκης είχε ξεκαθαρίσει πριν από την εκλογή του στην ηγεσία ότι δεν πρόκειται να δεχθεί πίσω στελέχη που έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ για να συνεχίσουν την πολιτική καριέρα τους στον ΣΥΡΙΖΑ.

 

Κι όμως μπορεί ο Αλέξης να έκανε γαργάρα την ίδια φράση όταν την χρησιμοποίησε ο Παύλος Πολάκης, αλλά τότε ήταν άλλες εποχές, ενώ σήμερα οι δημοσκόποι φέρουν κακά μαντάτα στον προύχοντα της Κουμουνδούρου και μάλιστα έχουν φτάσει στο σημείο να δείχνουν μια διαφορά έξι μονάδων μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ!

 

Είναι πραγματικά περίεργο ότι στο ερώτημα της δημοτικότητας των πολιτικών αρχηγών την οποία καταγράφουν οι τάσεις της MRB για τον μήνα Δεκέμβριο δείχνουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κερδίζει την πρωτιά, τον Αλέξη Τσίπρα να ακολουθεί και τον Νίκο Ανδρουλάκη να καταγράφει σημαντικές επιδόσεις.

 

Είναι φοβερό δε ότι δεν είχαν ξαναμετρήσει τον Ανδρουλάκη, με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς, για να  δούμε την συμπεριφορά της τάσης!

 

Διαβάζουμε ότι στο ερώτημα για την δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει 37,4% ευνοϊκών απόψεων και 45% όχι ευνοϊκών, ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει 30,7% ευνοϊκές γνώμες και 50% όχι ευνοϊκές γνώμες ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει 30,4% ευνοϊκές γνώμες και μόλις 13,8% όχι ευνοϊκές γνώμες.

 

Βέβαια όλα αυτά θα μας απασχολήσουν το αμέσως επόμενο διάστημα, μια και σήμερα αυτό που έχει σημασία είναι να αναλύσουμε την ψυχολογία που υπάρχει στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ που οδήγησε στην καρατόμηση Κουρουμπλή!

 

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής δεν είναι ένα τυχαίο πρόσωπο μια και αποτέλεσε κορυφαίο υπουργό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ μια και έχει αυτόν τον πολύχρονο δεσμό με τον χώρο των ΑμεΑ!

 

Είναι ο ίδιος πολιτικός που πέρασε από το ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ έχοντας καλό πολιτικό τάιμινγκ, αλλά αυτή την φορά δεν έπεσε μέσα στις προβλέψεις του.

 

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής μιλώντας στη Βουλή, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δολοφόνησε χιλιάδες ανθρώπους.

 

Ακολούθησε σάλος με τους βουλευτές της ΝΔ να αντιδρούν έντονα, ενώ αποστάσεις έλαβαν άμεσα κορυφαία στελέχη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Μόλις πληροφορήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας την τοποθέτησή του και τον σάλο που ακολούθησε, λειτούργησε σχεδόν μηχανικά, κάνοντας μια μόνο σκέψη.

 

Μάλλον ο Παναγιώτης άρχισε να καλοβλέπει την επαναφορά του στο ΠΑΣΟΚ, έχουμε πόλεμο από τους επικοινωνιολόγους με την αγιοποίηση του Νίκου Ανδρουλάκη, έχουμε και τους ΚΙΝΑΛίτες να κάνουν με το μυαλό τους μπαϊράμι, το σύστημα θέλει Κυριάκο με τα μπούνια, είμαστε στην ρωγμή του χρόνου!

 

Αυτόματα του ζήτησε να ανασκευάσει και φυσικά αυτό δεν έγινε και οδηγήθηκε στην απλοποιημένη απόφαση να τον καρατομήσει!

 

Λογικό είναι μια και αυτή τη στιγμή το μόνο που δεν θέλει ο Αλέξης Τσίπρας είναι να έχει διαρροές στο ΚΙΝΑΛ ή διαφοροποιήσεις από μια σταθερή γραμμή απέναντι στο θέμα της πανδημίας, με την μελέτη ΤσιόδραΛύτρα να είναι ανοιχτή στο τραπέζι της επικαιρότητας.

 

Η ΝΔ στην αντίδρασή της φάνηκε ολίγον μαγκωμένη μια και υπενθύμισε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ μετά την διαγραφή Κουρουμπλή ότι, στα ίδια κοινοβουλευτικά έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ κάθεται και ο έτερος που είχε αποκαλέσει δολοφόνους τους βουλευτές της ΝΔ.

 

Με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, απευθύνεται στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και με αφορμή τη διαγραφή του Παναγιώτη Κουρουμπλή από την ΚΟ του κόμματος, του επισημαίνει ότι “»κι άλλος είχε μιλήσει με την ίδια γλώσσα αλλά δεν διαγράφηκε», εννοώντας προφανώς τον Παύλο Πολάκη. «Προφανώς το “alter ego” έχει άλλη αντιμετώπιση» σημείωσε η ΝΔ.

 

Αλλά και η ΝΔ έχει σκελετούς στην ντουλάπα της μια και υπάρχουν ακόμη οι δηλώσεις πολλών στελεχών της που έχουν σύρει σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα μύρια όσα και μάλιστα …πολύ χειρότερα!

 

Από την άλλη και ο Πολάκης δεν χάνει την ευκαιρία να επιτίθεται μια και το τελευταίο κατόρθωμά του είναι το γραφόμενό του σε ανάρτηση του στο fb στις 29 Νοεμβρίου με αφορμή την αναβολή κάποιων χειρουργείων, ανέφερε: «Είστε δολοφόνοι».

 

Όπως όλοι καταλαβαίνουμε απόλυτα, το πολιτικό τάιμινγκ του Παναγιώτη Κουρουμπλή ήταν άσχημα ζυγισμένο.

 

Και απόλυτα κατανοητό, ότι δεν χάνει η Βενετιά, βελόνι με την ανεξαρτοποίηση Κουρουμπλή και ιδιαίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ, μια και ήρθε η ώρα ο Αλέξης να βάλει σε τάξη το μαγαζί, αν μπορεί βέβαια και δεν τον έχουν πάρει στην κατρακύλα οι δημοσκοπήσεις που φυσικά δεν είναι κάλπη, η οποία όμως μπορεί να έρθει ανα πάσα στιγμή.

 

Και το γνωρίζει καλά ότι στην πολιτική, όλα αλλάζουν και μάλιστα ραγδαία!