Φθινωπορινή μεταβολή αναμένεται να παρουσιάσει το επόμενο διήμερο ο καιρός στο νομό Καβάλας.

 

Πιο συγκεκριμένα θα επικρατούν τοπικές νεφώσεις ήδη από τις πρωινές ώρες Παρασκευής (3/12) οι οποίες θα αυξάνονται σταδιακά μέσα στην ημέρα.

 

Από τις απογευματινές-πρώτες βραδυνές ώρες (περίπου μετά τις 6μ.μ) θα αρχίσουν να εκδηλώνονται τοπικές-παροδικές ασθενείς βροχές κυρίως στα νότια-νοτιοδυτικά τμήματα του νομού (στις υπόλοιπες περιοχές μικρές πιθανότητες).

 

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα οι βροχές αυτές θα αρχίσουν να αποκτούν πιο γενικευμένο χαρακτηρά και έτσι μετά τα μεσάνυχτα θα εκδηλώνονται βροχές μέτριας κατά βάσης έντασης στο σύνολο του νομού. Τα φαινόμενα θα έχουν έμφαση στις νοτιότερες περιοχές, σε περιοχές γύρω από το Παγγαίο και στην Θάσο.

 

Η διάρκεια των φαινομένων δεν θα είναι μεγάλη και ο καιρός θα παρουσιάσει γρήγορη βελτίωση προς το ξημέρωμα κι από τα δυτικά του νομού. Οι νεφώσεις θα παραμείνουν αυξημένες στο σύνολο του νομού και μέσα στο Σάββατο ενώ τις απογευματινές-βραδυνές ώρες υπάρχει μικρή πιθανότητα για πρόσκαιρες τοπικές ασθενείς βροχές (περισσότερες πιθανότητες στην Θάσο).

 

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο ως προς τις ελάχιστες τιμές . Ενώ οι άνεμοι αύριο θα πνέουν βόρειοι-βορειανατολικοί 3-5 μποφόρ στην Θάσο πρόσκαιρα ίσως στραφούν σε νοτιάδες τις νυχτερινές ώρες. Το Σάββατο οι άνεμοι θα είναι ασθενείς κατά βάση (εώς 4 μποφόρ) από μεταβλητές διευθύνσεις. 

 

πηγή: meteokav