γράφει ο 

Βύρων Β. Δημητριάδης

 

Την Κυριακή 14 του Νοέμβρη, κατά τη μιάμιση το μεσημέρι, ανακοινώθηκε η “Παρέμβαση του Εισαγγελέα σχετικά με τις δηλώσεις-αποκαλύψεις του καθηγητού Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας, Θεόδωρου Βασιλακόπουλου.

 

Στόχος της προκαταρκτικής εξέτασης, που θα διενεργηθεί από εισαγγελέα, να διαπιστωθεί αρχικά η βασιμότητα των δηλώσεων και εν συνεχεία να διερευνηθεί αν στην υπόθεση προκύπτει ενδεχόμενη διάπραξη αξιόποινων πράξεων”.

 

“Ουάου” θα μπορούσε να ανακράξει κανείς που θα μπορούσε να διερωτηθεί τι ανάγκασε τον Εισαγγελέα να “ενεργοποιηθεί”, μετά από τόσες ημέρες που μεσολάβησαν των συγκεκριμένων δηλώσεων, “καταμεσήμερο Κυριακής”.

 

Ίσως, μετά βεβαιότητας, ίσως το “ξάφνιασμα που σε κάνει να φτύνεις (σ)τον κόρφο σου και να σταυροκοπιέσαι” -όπως έλεγε η γιαγιά μου- να οφείλεται στο πρωτοσέλιδο του Documento: “ΠΑΝΔΗΜΙΑ. Έγκλημα Μαξίμου με ανοχή της Δικαιοσύνης. Έκαναν πειράματα με αυτοσχέδιες εντατικές. Θάνατοι εντός και εκτός ΜΕΘ. Καμία κίνηση από τη Δικαιοσύνη παρά τις επανειλημμένες καταγγελίες”.

 

Διαβάζουμε στις μέσα σελίδες: “...Εγκληματούν εκθέτοντας ανθρώπους σε κίνδυνο ζωής, πιστοί στην ιδεοληπτική τους πολιτική που θέλει την κατάρρευση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με απώτερο σκοπό την επικράτηση των μεγάλων συμφερόντων της ιδιωτικής “περίθαλψης”... δυστυχώς με την ανοχή της Δικαιοσύνης, η οποία τον ενάμιση χρόνο που η πανδημία θερίζει ζωές επιδεικνύει συμπεριφορά η οποία κάθε άλλο παρά τιμά τον ρόλο της.

 

Ενώ από τη μία σπεύδει να διώξει γιατρούς που πιστοί στον όρκο τους βγήκαν μπροστά καταγγέλοντας τα κακώς κείμενα του ΕΣΥ, από την άλλη δεν φαίνεται να δείχνει την ίδια ευαισθησία να διερευνήσει με κατεπείγουσες διαδικασίες, λόγω μείζονος σπουδαιότητας καθώς αφορούν ανθρώπινες ζωές, τις βαρύτατες καταγγελίες που έχει στα χέρια της και αφορούν τις τραγικές συνθήκες που επικρατούν στα νοσοκομεία, που καταδεικνύουν πέραν πάσης αμφιβολίας όχι μόνο τις πολιτικές αλλά και τις ποινικές ευθύνες των αρμοδίων της κυβέρνησης...

 

...Η αναφορά της ΟΕΝΓΕ στον Άρειο Πάγο από τον περασμένο Μάρτιο περιέγραφε αναλυτικά τη δραματική κατάσταση βαρέως πασχόντων εκτός ΜΕΘ και μάλιστα προέβλεπε τον επερχόμενο κίνδυνο.

 

Αν και έπρεπε ήδη να έχει εκδοθεί πόρισμα από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές στις οποίες διαβιβάστηκε, οι γιατροί υποστηρίζουν ότι αγνοείται η τύχη της...

 

Σοκαριστικό παράδειγμα της στάσης συνενοχής της Δικαιοσύνης, η οποία εμφανίζεται βαρήκοη μπροστά στα σημεία και τέρατα που αποκαλύπτονται καθημερινά, είναι η απραξία της μπροστά και στην καταγγελία που μούδιασε την κοινωνία από τον καθηγητή Πνευμονολογίας Θεόδωρο Βασιλακόπουλο...

 

Παρά τη σχεδόν διαρκή δημόσια στήριξή του στο κυβερνητικό αφήγημα της επιτυχούς διαχείρισης της πανδημίας... τη στιγμή που η Ελλάδα βρίσκεται πάνω από τον μέσο όρο της Ε.Ε στους νεκρούς ανά εκατομμύριο πληθυσμού (6,46 έναντι 3,66), τη στιγμή που οι διασωληνωμένοι αυξάνονται και γενικά επιδεινώνονται τα επιδημιολογικά δεδομένα ο Θ. Βασιλακόπουλος μιλώντας στο Open αποκάλυψε:

 

“Πέρυσι την άνοιξη μέσα στην κλινική Covid δημιουργήθηκαν εκτάκτως κάποιες κλίνες.

 

Αυτές στελεχώθηκαν όπως στελεχώθηκαν, λειτούργησαν για κάποιο χρονικό διάστημα ως κλίνες εντατικής θεραπείας.

 

Για να καταλάβετε, δεν υπήρχε καν πεπιεσμένος αέρας. Υπήρχε μόνο οξυγόνο και χρειάζονταν ειδικοί αναπνευστήρες που να συμπιέζουν το οξυγόνο.

 

Δημιουργήθηκαν λοιπόν πέντε κλίνες εκ των ενόντων. Όταν λειτούργησε αυτή η μονάδα λειτούργησε για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα με πολύ πολύ μέτρια -επιεικής χαρακτηρισμός- αποτελέσματα.

 

Γιατί συνέβη αυτό; Γιατί το όριο που έχουμε στην Ελλάδα να αναπτύξουμε κλίνες εντατικής θεραπείας και να έχουν τα πραγματικά σωστά αποτελέσματα, δηλαδή αποτελέσματα θνητότητας και αποτελεσματικότητας, έχει ξεπεραστεί.

 

Οι κλίνες... που αναπτύχθηκαν στο προηγούμενο κύμα δεν ήταν όλες πραγματικές κλίνες ΜΕΘ.

 

Αναπτύχθηκαν στο Λαϊκό και έπειτα έπαψαν να λειτουργούν. Δημιουργήθηκε ένα τμήμα το οποίο δεν είχε και την καλύτερη επιτυχία: αν πάρετε τα ποσοστά θνητότητας, θα απογοητευθείτε, δεν θέλω να πω περισσότερα...

 

Ζητήστε επίσημα στοιχεία πόσοι νοσηλεύθηκαν σε αυτή την εντατική θεραπεία των πέντε κρεβατιών και πόσοι βγήκαν από εκεί (...).

 

Δεν μπορούμε να πετύχουμε καλά αποτελέσματα όταν δεν έχουμε πλήρως στελεχωμένο και εκπαιδευμένο προσωπικό και όλα τα στάνταρ.

 

Λειτούργησε εκ των ενόντων, όπως λειτούργησαν και άλλες μονάδες στην Ελλάδα στο προηγούμενο κύμα.

 

Το να παίρνουμε χειρουργικές κλίνες και να τις μετατρέπουμε σε κλίνες ΜΕΘ γιατί έχουν αναπνευστήρες, πιστέψτε με, είναι λύση ανάγκης σε έναν πόλεμο και δεν θα πετύχουμε τα στάνταρ θνητότητας...”...”.

 

Όμως, εάν έχουν έτσι τα πράγματα -που έτσι έχουν- ασυγκράτητος ο νους τρέχει στη δήλωση του τότε κυβερνητικού εκπροσώπου Πέτσα περί πεταμένων χρημάτων εάν αγοραστούν ΜΕΘ, όπως και στην πρόσφατη δήλωση Σκέρτσου περί αποφυγής δημιουργίας πολυτελούς ΕΣΥ λόγω αγοράς ΜΕΘ.

 

Εκεί που πράγματι μουλαρώνει ο νους είναι στην από κοινού δήλωση Γεραπετρίτη-Κούλη περί της αυξημένης θνητότητας που ακολουθεί ενδεχόμενη αύξηση κλινών ΜΕΘ στα νοσοκομεία μας.

 

Και το ερώτημα αβίαστο ξεπηδά: μήπως ο Κούλης -ως μεταφασίστας βιοεξουσιαστής Πρωθυπουργός- και το “Επιτελικό του Κράτος” -ως σάβανο των υπουργών της κυβέρνησης- γνώριζαν κάτι που εμείς -ο λαός- δεν γνωρίζαμε;

 

Τα περιφερειακά σημεία της απάντησης αχνοφαίνονται στην είδηση που θάφτηκε από τα μπουκωμένα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης, που βρίσκει κανείς στην “ΑΥΓΗ” 31/10:

 

“...Αν η πρώτη χρονιά της πανδημίας καθορίστηκε από τη συλλογική μας αποτυχία να πάρουμε στα σοβαρά την προετοιμασία και να ενεργήσουμε γρήγορα με βάση την επιστήμη, η δεύτερη χρονιά σημαδεύτηκε από τις βαθιές ανισότητες και την αποτυχία των ηγετών να κατανοήσουν την αλληλεξάρτηση των χωρών και να ενεργήσουν ανάλογα...” τονίζει η Έκθεση του Συμβουλίου Παρακολούθησης Παγκόσμιας Ετοιμότητας (GPMB) του ανεξάρτητου οργανισμού που ιδρύθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και την Παγκόσμια Τράπεζα.

 

...Οι εκατομμύρια θάνατοι που οφείλονται στην πανδημία “...δεν είναι κάτι κανονικό, κάτι αποδεκτό, δυστυχώς υπάρχουν λίγες ενδείξεις ότι πήραμε σωστά μαθήματα από την πανδημία αυτή...” συμπληρώνει στην έκθεσή του, το GPMB...

 

“...Δεν είναι όμως έτσι, ευτυχώς -γράφει ο Αργύρης Παναγόπουλος- Η Γερουσία της Βραζιλίας ζήτησε να παυθεί και να δικαστεί ο ακροδεξιός Πρόεδρος της χώρας Ζαϊρ Μπολσονάρου για εννέα εγκλήματα συμπεριλαμβανομένου του “Εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας”, καλώντας στο εδώλιο άλλα 77 φυσικά και νομικά πρόσωπα, μεταξύ των οποίων πρώην και νυν υπουργούς... θέτοντας θέμα άρσης της κοινοβουλευτικής ασυλίας τους, ενώ τα θύματα από την πανδημία ξεπέρασαν τις 600.000.

 

Για τη Γερουσία τα εκλήματα του Μπολσονάρου διαπράχθηκαν “σκοπίμως”, ενώ ο ίδιος βασιζόταν σε “μία αβάσιμη πίστη στη θεωρία της ανοσίας της αγέλης διαμέσου της φυσικής νόσησης και στην ύπαρξη θεραπείας”.

 

Η Γερουσία -καταλήγει ο Α.Π.- της Βραζιλίας μας είπε ότι η πανδημία δεν είναι φυσική καταστροφή, αλλά επιλογή, και μας έδειξε ότι για την καταπολέμησή της έχουμε ανάγκη το εμβόλιο της δημοκρατίας και της ανθρωπιάς και ότι πρέπει να ζητάμε δικαιοσύνη μέσα από τους θεσμούς γιατί οι άνθρωποι δεν μπορούν να πεθαίνουν με μια ένοχη σιωπή...”.

 

Έτσι λοιπόν, για να μη μας κυνηγά στον ξύπνιο και στον ύπνο μια “ένοχη σιωπή” δεν πρέπει να εθιστούμε σε πρακτικές αποσυμπίεσης των ίδιων, των δικών μας εκρηκτικών συμπερασμάτων.

 

Μπορεί, για παράδειγμα, “...Ο κ. Κουρτς μπροστά στον κ. Μητσοτάκη (να) φαντάζει μάλλον αρσακειάδα...”, όμως, η ουσία βρίσκεται στο να αναδείξουμε τις ομοιότητες στη διαχείριση της φονικής πανδημίας μεταξύ Ζαϊρ Μπολσονάρου και Κούλη Μητσοτάκη διαμέσου της παραπομπής τους στη Δικαιοσύνη, η οποία, ως “εξουσία”, πηγάζει και υπηρετεί εμάς, τον λαό.