Το βράδυ του Σαββάτου 6 Νοεμβρίου 2021, στην κεντρική αίθουσα της Μεγάλης Λέσχης, παραγματοποιήθηκε η ειδική τελετή βράβευσης των πρώτων δέκα αριστούχων μαθητών του Δήμου Καβάλας, που εισήχθησαν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. 

 

Ήταν η πρώτη φορά που ο Δήμος Καβάλας, κατόπιν σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας(278/2021), προχώρησε στην έμπρακτη αναγνώριση της προσπάθειας των παιδιών όλων των Λυκείων της περιοχής μας, απονέμοντας τους, πέρα από τον τιμητικό έπαινο, χρηματικό έπαθλο χιλίων ευρώ (1.000), προκειμένου να καλύψουν τα πρώτα έξοδα της φοιτητικής τους ζωής. 

 

Τα βραβεία που δόθηκαν στους αριστούχους μαθητές, με τη σύμφωνη της οικογένειάς της, φέρουν την επωνυμία "Μυρτώ Φουρουντζόγλου", της 20χρονης Καβαλιώτισσας φοιτήτριας της Ιατρικής, η οποία έχασε τη μάχη με την επάρατη νόσο πριν από τέσσερις μήνες. 

 

Παίρνοντας το λόγο ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, μετά την ανάγνωση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου από τον Πρόεδρο του, Κωνσταντίνο Πεφάνη, συνεχάρη όλους τους μαθητές για τις εξαιρετικές τους επιδόσεις στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις και ευχήθηκε να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των συνανθρώπων τους, αξιοποιώντας στο έπακρο τις επιστημονικές γνώσεις που θα αποκτήσουν. 

 

Παράλληλα, έκανε ειδική μνεία στη Μυρτώ Φουρουντζόγλου, εξάροντας αφενός μεν το απαράμιλλο θάρρος με το οποίο αντιμετώπισε την ασθένεια της και αφετέρου την ασίγαστη επιθυμία της να συνεχίσει τις σπουδές της στην Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης, παρά τις όποιες αντιξοότητες.

 

Ιδιαιτέρως συγκινητική ήταν η ομιλία τόσο της μητέρας της Μυρτούς, Καλλιόπης Ρήγα, η οποία αναφέρθηκε στα όνειρα και τους στόχους που άφησε πίσω η κόρη της, όσο και η σύντομη περιγραφή της καθηγήτριας μουσικής της εκλιπούσης, Χριστίνας Μουρατίδου, για την ποιότητα του χαρακτήρα της και τις μοναδικές στιγμές που χάρισε στο εκπαιδευτικό προσωπικό και τους μαθητές του 6ου Λυκείου Καβάλας, με την υπέροχη φωνή της. 

 

Τέλος, με εγκάρδια λόγια μίλησε στους αριστούχους μαθητές του Δήμου Καβάλας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ.κ Στέφανος, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι είναι πολύ χαρούμενος που βρίσκεται ανάμεσα τους και πως θα σταθεί στο πλευρό τους, αν παραστεί ανάγκη, καθ' όλη τη διάρκεια της διαδρομής τους στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας.

 

Την τελετή απονομής των βραβείων "Μυρτώ Φουρουντζόγλου" πλαισίωσε μουσικά, παίζοντας πιάνο, η σπουδάστρια του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας, Μαρία Τζαβαχασβίλι

 

ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΕΚΑ ΠΡΩΤΩΝ  ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ  ΠΟΥ ΑΠΕΣΠΑΣΑΝ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ "Μ.ΦΟΥΡΟΥΝΤΖΟΓΛΟΥ"

 

1.  ΣΤΕΛΛΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΥΡΙΑΚΟΥΔΗ - 5ο ΓΕΛ ΚΑΒΑΛΑΣ - ΙΑΤΡΙΚΗ Α.Π.Θ. - 19565

 

2. ΕΛΕΝΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΟΥ - 1ο ΓΕΛ ΚΑΒΑΛΑΣ - ΝΑΥΠΗΓΩΝ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠ - 19060

 

3. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΝΙΦΟΡΟΣ - 6ο ΓΕΛ ΚΑΒΑΛΑΣ - ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΑΠΘ - 19041

 

4.  ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΗ ΤΟΡΑΜΑΝΙΔΟΥ - 3ο ΓΕΛ ΚΑΒΑΛΑΣ -  ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ Α.Π.Θ. - 19013

 

5.  ΕΥΓΕΝΙΑ ΤΖΙΒΕΛΕΚΙΔΟΥ - 6ο ΓΕΛ ΚΑΒΑΛΑΣ - ΙΑΤΡΙΚΗ Α.Π.Θ. - 19012

 

6.  ΑΝΤΩΝΙΑ ΠΕΡΤΖΕΜΛΙΔΟΥ - 2ο ΓΕΛ ΚΑΒΑΛΑΣ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - 18902 

 

7.  ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΖΙΩΓΑΣ - 1ο ΕΠΑΛ ΚΑΒΑΛΑΣ - ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΡΑΚΗΣ - 18845

 

8. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΑΡΙΚΛΟΓΛΟΥ - 4ο ΕΠΑΛ ΚΑΒΑΛΑΣ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - 18660

 

9. ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΚΟΥΛΙΔΟΥ - 5ο ΓΕΛ ΚΑΒΑΛΑΣ - ΝΟΜΙΚΗ Α.Π.Θ. - 18656

 

10. ΑΜΑΛΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ - 5ο ΓΕΛ ΚΑΒΑΛΑΣ - ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ Α.Π.Θ. - 18511. 

 

Δείτε Φωτογραφίες: