Επιδείνωση θα παρουσίαση το σκηνικό του καιρού τις αμέσως επόμενες ώρες με κύριο χαρακτηριστικό για την Τρίτη (12/10) τις βροχοπτώσεις στο μεγαλύτερο μέρος του Νομού.

 

Πιο αναλυτικά, μέσα στην νύχτα αναμένεται πέρασμα βροχοπτώσεων που θα επηρεάσει σχεδόν το σύνολο του Νομού ενώ παράλληλα θα εκδηλωθούν τοπικά έντονα φαινόμενα και μεμονωμένες καταιγίδες.

 

Εν συνεχεία από τα ξημερώματα - πρώτες πρωινές ώρες αναμένεται νέος γύρος βροχοπτώσεων από τα δυτικά ΝΔ του Νομού με σταδιακή επέκταση των φαινομένων ανατολικότερα/ΒΑ στο σύνολο του Νομού.

 

Τα φαινόμενα θα έχουν έμφαση κυρίως στην παράκτια ζώνη του Νομού αλλά και στην Θάσο ενώ αντίθετα στα ηπειρωτικά και βορειότερα τμήματα θα είναι λιγότερο γενικευμένου χαρακτήρα.

 

Οι βροχοπτώσεις τοπικά θα είναι ισχυρές ενώ θα εκδηλωθούν και πάλι μεμονωμένες καταιγίδες με τις μεγαλύτερες πιθανότητες να εντοπίζονται στις περιοχές που προαναφέρθηκαν.

 

Το μοτίβο αυτό θα συνεχιστεί μέχρι περίπου και τις πρώτες μεσημβρινές ώρες

 

Εν συνεχεία αναμένεται σταδιακός περιορισμός των φαινόμενων στα ανατολικότερα και νοτιότερα.

 

Οι άνεμοι θα στραφούν μέσα στην νύχτα σταδιακά σε ΒΔ και η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση.

 

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τόπους θα σημειωθούν μεγάλα ύψη βροχόπτωσης τα οποία σε συνδυασμό με το ήδη επιβαρυμένο έδαφος να δημιουργήσει προβλήματα.

 

Για οτιδήποτε νεότερο προκύψει μείνετε συντονισμένοι στο δίκτυο μας.

 

πηγή: meteokav