Ο Δήμος Παγγαίου σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας και Θράκης (ΔΙΑΑΜΑΘ ΑΑΕ) και την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ ΑΕ), μετά την έναρξη του προγράμματος χωριστής συλλογής γυαλιού και την τοποθέτηση των ειδικών μπλε κωδώνων συλλογής γυάλινων συσκευασιών ξεκίνησε την εφαρμογή του προγράμματος ανακύκλωσης αποβλήτων συσκευασιών με το σύστημα του Μπλε Κάδου.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα ανάπτυξης του προγράμματος ανακύκλωσης, την περασμένη Δευτέρα,15 Ιουνίου, ξεκίνησε η αρχική δράση ενημέρωσης με διανομή σάκου ανακύκλωσης και ενημερωτικού υλικού από την ΕΕΑΑ Α.Ε. Σήμερα, Τετάρτη, 17 Ιουνίου, ξεκίνησε η σταδιακή τοποθέτηση των Μπλε κάδων σε όλους τους οικισμούς του δήμου Παγγαίου, διαδικασία, η οποία θα ολοκληρωθεί εντός 10 ημερών. Τα πρώτα δρομολόγια συλλογής των κάδων από τα ειδικά απορριμματοφόρα ανακύκλωσης θα ξεκινήσουν στις 24 Ιουνίου, ενώ όσον αφορά στο δρομολόγιο με προορισμό το Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ) Δράμας προβλέπεται να πραγματοποιηθεί στις 6 Ιουλίου.

 Ένα χρόνιο αίτημα γίνεται πραγματικότητα. Η ανακύκλωση εκτός από την προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί δείκτη προόδου και συμβάλλει στην ανάπτυξη του τόπου μας. Για την επιτυχία του προγράμματος της ανακύκλωσης καθοριστική είναι η συμμετοχή, στήριξη και συμβολή των πολιτών, οι οποίοι θα πρέπει να εντάξουν την ανακύκλωση στις καθημερινές τους δραστηριότητες και να την καθιερώσουν ως τρόπο ζωής. Θα πρέπει όλοι οι πολίτες να «αγκαλιάσουν» την ανακύκλωση και να ακολουθήσουν ορισμένες απλές οδηγίες και συμβουλές για την καλύτερη διαχείριση των απορριμμάτων:

Στον ΜΠΛΕ ΚΑ∆Ο μπαίνουν όλες οι συσκευασίες από:

* αλουμίνιο π.χ. κουτάκια αναψυκτικών, αλουμινόχαρτο, κ.λπ.

* λευκοσίδηρο π.χ. κουτιά από κονσέρβες, γάλα εβαπορέ, τενεκέδες, κ.λπ.

* πλαστικό π.χ. πλαστικά μπουκάλια νερού, μπουκάλια από καλλυντικά, κ.λπ.

* γυαλί π.χ. γυάλινα μπουκάλια και βαζάκια, μπουκάλια από κρασί, κ.λπ.

* χαρτί ή χαρτόνι π.χ. κουτιά από μπισκότα ή πίτσα, συσκευασίες από γάλα και χυμούς,  χαρτόνια, εφημερίδες, περιοδικά κ.λπ.

Προσοχή! Στον ΜΠΛΕ ΚΑ∆Ο δεν ρίχνουμε σκουπίδια, π.χ. λερωμένα χαρτιά, φρούτα, λαχανικά, λάδια, στάχτες, χώματα, κλπ.

 

ΕΞΙ (6) ΑΠΛΕΣ Ο∆ΗΓΙΕΣ

1. ∆ιαχωρίζουμε καθημερινά τις συσκευασίες από τα άλλα σκουπίδια.

2. Αδειάζουμε τελείως τις συσκευασίες από υπολείμματα.

3. ∆ιπλώνουμε τα χαρτόνια και κρατάμε το καπάκι του κάδου κλειστό.

4. Ρίχνουμε χύμα τις συσκευασίες και όχι σε δεμένες σακούλες.

5. ∆εν πετάμε κοινά σκουπίδια στον ΜΠΛΕ ΚΑ∆Ο.

6. Μιλάμε για την ανακύκλωση στους φίλους μας!

 Η ανακύκλωση είναι ένα στοίχημα που μπορούμε και πρέπει όλοι μαζί να το κερδίσουμε!