γράφει ο 

Βύρων Β. Δημητριάδης

 

“...Πιστεύετε πραγματικά ότι υπάρχει πολιτική ηγεσία ή διοίκηση της Πυροσβεστικής ή τοπικός υπεύθυνος ο οποίος μπορεί να δώσει εντολή μη κατάσβεσης;

 

Το υπονοούμενο το οποίο αφήνετε κ. Τσίπρα όταν διαστρεβλώνετε μια τέτοια δήλωση, είναι ότι κάποιοι ήθελαν να καεί η Εύβοια...”, είπε ο Κούλης, ως μεταφασίστας-βιοεξουσιαστής Πρωθυπουργός, στη Βουλή απευθυνόμενος στην Αντιπολίτευση.

 

Και όμως, όποιος παρακολούθησε εκείνη τη “συζήτηση” δεν μπορεί παρά να υποστηρίξει ότι ούτε ο Αλέξης Τσίπρας ούτε κανείς άλλος αρχηγός κόμματος μίλησε με “υπονοούμενα”, πολύ απλά, γιατί κανείς δεν επιχείρησε να “διαστρεβλώσει” τις δηλώσεις του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας ιδιαίτερα το σημείο όπου καταγγέλει ότι είχε “...πάρα πολλές περιπτώσεις που μαρτυρούν αμέτρητοι συμπολίτες μας ότι τα λιγοστά επίγεια μέσα είχαν εντολή μη κατάσβεσης...” -καταγγελία που, αν προσέξει κανείς τη “διευκρινιστική δήλωση” του ιδίου, συνεχίζει να υποστηρίζει: “...Άκουσα και επικαλέστηκα μαρτυρίες κατοίκων για πυροσβεστικά που είχαν υπηρεσιακή εντολή να μην επεμβαίνουν...”.

 

Πού να μην επεμβαίνουν; θα ρωτούσε κανείς αφελής. Μα, ασφαλώς, εκεί που είναι σίγουρο ότι θα καούν ζωντανοί! Πού αλλού;

 

Διότι, εάν “παίζει” και το κάπου αλλού -ιδιαίτερα ως υπονοούμενο- ο Περιφερειάρχης ως Περιφερειάρχης, και όχι ως “παιδί” της Οικογένειας-βδέλλα, στις πιέσεις του Επιτελικού Κράτους (Κούλης, Γεραπετρίτης, Δημητριάδης, Σκέρτσος) θα επικαλούταν απλά, απλούστατα, τις “...πάρα πολλές τις αμέτρητες μαρτυρίες” των πολύ συγκεκριμένων “συμπολιτών μας” που ασφαλώς διαθέτουν και ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας -έστω και καμμένης- και δεν θα επιδιδόταν στο γλύψιμο κατουρημένων ποδιών και ανοιχτών ρομπών.

 

Παρ' όλα αυτά -σωστότερα θα έλεγα... πέρα και έξω από τούτη την ενδοκοινοβουλευτική “συζήτηση”, υπάρχει και η πραγματικότητα που κατέγραψε η “ΕφΣυν” στις 9/8/21: “...Σύμφωνα με μαρτυρία αναγνώστριας της “ΕφΣυν” Α.Θ προχθές στο Ψαροπούλι στην Εύβοια τα πυροσβεστικά οχήματα δεν επενέβαιναν για την κατάσβεση της φωτιάς.

 

Όταν ρώτησαν τον Ταξίαρχο της Πυροσβεστικής γιατί δεν κάνουν κάτι, η απάντησή του ήταν πως έχουν εντολή διάσωσης και όχι κατάσβεσης και ότι δεν θα βάλει σε κίνδυνο το προσωπικό του.

 

Όταν ο πατέρας της τον ενημέρωσε για σπίτια που καίγονται, η απάντησή του ήταν: “Εκεί που τα έχτισαν τι περίμεναν; Να μην καούν;”

 

Τελικά η φωτιά έσβησε όταν νέοι κάτοικοι πήραν τις μάνικες κι έσβησαν τη φωτιά...”

 

Εδώ, η εύλογη ερώτηση είναι: πόσοι Ταξίαρχοι του Πυροσβεστικού Σώματος κυκλοφορούσαν τη συγκεκριμένη ημέρα, τη συγκεκριμένη ώρα στο Ψαροπούλι Ευβοίας;

 

Για την καθόλα εύλογη ερώτηση, δεν είναι καθόλου εύλογη η απάντηση -και δεν είναι καθόλου, μα καθόλου, εύλογη η απάντηση για τον πολύ απλό λόγο ότι δεν είναι καθόλου εύλογο ποιον θα πρέπει να ρωτήσεις: τους πολιτικούς ή τους Εισαγγελείς; που δεν παίρνουν εντολές από την Κυβέρνηση όπως οι στρατηγοί της Πυροσβεστικής που υμνούν την “πολιτική ηγεσία” τους.

 

Εάν έχουν έτσι τα πράγματα -που έτσι έχουν- αυτό το “κάπου αλλού” το γνωρίζει ο Κούλης και το Επιτελικό Του κράτος.

 

Σε αυτή την περίπτωση καθίστανται εύλογα τα περί “διαστρέβλωσης και υπονοούμενου”: διότι ως μεταφασίστες δεν μπορούν να υπάρξουν εάν δεν κατασκευάζουν σε καθημερινή βάση τον “εσωτερικό εχθρό”.

 

Σε αυτή τη βάση, πράγματι, υπήρξε διαστρέβλωση το υπονοούμενο της οποίας αναδείκνυε έναν λαό ηλιθίων -τον λαό μας.

 

Η δήλωση του Δημάρχου Ιστιαίας Γιάννη Κοντζιά είχε ως εξής: “...Σήμερα (7 ή 8/8) περιμένουμε να ολοκληρωθεί το ολοκαύτωμά μας.

 

Το μόνο που γνωρίζει η Πυροσβεστική είναι να μας στέλνει γελοία μηνύματα σύστασης στον Δήμαρχο για να εκκενώσουμε οικισμούς.

 

Τα χωριά καίγονται. Τα χωριά τα σώζουν οι κάτοικοι με τη δική τους αυτοθυσία. Πρέπει να σηκωθούν τώρα τα εναέρια μέσα. Να σωθεί ο τόπος μας.

 

Είναι ντροπή για την πολιτεία αυτό που συμβαίνει. Δεν έχουμε σβήσει ούτε ένα μέτωπο. Περιμένουμε να φτάσει στη θάλασσα για να πούμε ότι “τέλειωσε κι αυτό”. Χτες πέταξαν μισή μέρα τα εναέρια μέσα και μετριάσαμε την κατάσταση.

 

Δεν διατίθεται ούτε ένα πυροσβεστικό όχημα ανά χωριό...”.

 

Ιδού και η διαστρέβλωση της τελευταίας φράσης του Δημάρχου από τον Κούλη, ως τέτοιος πρωθυπουργός, και το υπονοούμενό Του:

 

“...Δεν έχω δει στέλεχό σας το οποίο να μην έχει υποστηρίξει τη δικαιολογημένη οργή των κατοίκων, οι οποίοι σε κάθε φωτιά θέλουν ένα ελικόπτερο πάνω από το χωριό τους...”!!!

 

Εκτός της Λουδοβίκειας συμπεριφοράς -ας μην ξεχνάμε ότι χρησιμοποιεί κάθε είδους στρατιωτικό μέσο για να διασκεδάσει- έχουμε κι αυτή του πολιτικού απατεώνα:

 

“...Ο λαός θα θυμάται πως στη μία τραγωδία μετρούσαμε στρέμματα και στην άλλη φέρετρα...

 

Εσείς κ. Τσίπρα τρία χρόνια μετά το Μάτι πώς απαντάτε σε αυτή την κυρία...” και διαβάζει μέσα στη Βουλή τα όσα έγραψε “αυτή η κυρία”: “Αν έψαχνες τη μητέρα σου μέρες και έκλαιγες από πάνω της χωρίς να το καταλάβεις γιατί είχε τη μορφή κούτσουρου, αν έβλεπες το δέρμα των γειτόνων σου να λιώνει από το θερμικό φορτίο, αν είχες δει αγκαλιασμένα απανθρακωμένα παιδιά, αν έδινες DNA για να δεις αν είναι ο άνθρωπός σου μέσα στη σακούλα, αν σκούπιζες πτώματα από τον δρόμο, θα καταλάβαινες τη σημασία της εκκένωσης...”...”.

 

Μια ανατριχιαστική και αχρείαστη περιγραφή για τη τραγωδία στο Μάτι την οποία διάβασε απλώς προκειμένου να στρέψει αλλού την προσοχή.

 

Το ακόμη χειρότερο όμως είναι ότι πρόκειται για μια περιγραφή η οποία μολονότι προφανώς βασίζεται σε πραγματικά περιστατικά, δεν είναι πραγματική.

 

Όπως αποκάλυψε η “ΑΥΓΗ” συντάκτρια του επίμαχου μηνύματος είναι η φωτογράφος Μαρία Κουτρουμπή κόρη της ζωγράφου Εύας Αναγνώστου.

 

Το μήνυμα που διάβασε ο Κούλης, ως τέτοιος, το ανάρτησε η φωτογράφος στις αρχές Αυγούστου του 2021.

 

Μόνο που η μητέρα της Μαρίας Κουτρουμπή -ευτυχώς- ζει. Πρόκειται για ζωγράφο η οποία είναι εξαιρετικά ενεργή και πολύ γνωστή σε πολιτικούς κύκλους και, σύμφωνα με πληροφορίες, οικεία και στο περιβάλλον του Κυριάκου Μητσοτάκη, πράγμα που σημαίνει ότι ο πρωθυπουργός γνώριζε ότι ήταν χυδαία τυμβωρυχία η ανάγνωση του μηνύματος στη Βουλή.

 

Κι έτσι, εξευτελισμένος, γι' άλλη μια φορά, και υπό το βάρος της πραγματικής -αυτή τη φορά- οργής του λαού, επιχείρησε τον περιβόητο ανασχηματισμό με πυροτέχνημα την επιχείρηση αποστασίας (!!!) ώστε να καλυφθεί η ανάθεση του υπ. Υγείας στον Θάνο Πλεύρη οι δηλώσεις του οποίου σε αναγκάζουν να τις συγκρίνεις μ' εκείνες του Μένγκελε -αν και ο Δημήτρης Ψαρράς υποβάθμισε το ζήτημα στην “ΕφΣυν” 1/9:

 

“...Και μία τελευταία παρατήρηση. Πρέπει να αποδοθεί η σύμπτωση ότι και οι τρεις ακροδεξιοί υπουργοί (Βορίδης, Γεωργιάδης, Πλεύρης) θεωρήθηκαν από την ηγεσία της ΝΔ κατάλληλοι κατά περιόδους για να αναλάβουν τον χώρο της υγείας...

 

Ως θαυμαστές και οι τρεις του Γεωργίου Παπαδόπουλου ασφαλώς θυμούνται με νοσταλγία το βασικό επιχείρημα του δικτάτορα για ποιο λόγο έπρεπε να καταλυθεί η δημοκρατία το 1967: “Μην ξεχνάτε κύριοι, ότι ευρισκόμεθα προ ενός ασθενούς τον οποίο έχουμε επί της χειρουργικής κλίνης, και τον οποίον εάν ο χειρουργός δεν προσδέσει κατά τη διάρκεια της εγχειρήσεως διά της ναρκώσεως επί της χειρουργικής κλίνης, υπάρχει περίπτωσις αντί διά της εγχειρήσεως να του χαρίσει την αποκατάστασιν της υγείας του, να τον οδηγήσει εις τον θάνατον (...) Οι περιορισμοί είναι το δέσιμον του ασθενούς επί της κλίνης διά να υποστεί ακινδύνως την εγχείρησιν”.

 

...Αυτές οι πολιτικές παρακαταθήκες θεωρούνται από τους τρεις υπουργούς σοβαρές περγαμηνές για το σημαντικό αυτό υπουργείο.

 

Μήπως τους αδικούμε; Αρκεί να αναζητήσει κανείς στον επίσημο ιστότοπο της Βουλής τις συνεχείς παρεμβάσεις τους για τα ζητήματα της υγείας, όπου το μόνο που λένε είναι ότι φταίνε οι μετανάστες...”.

 

Ο Θάνος Πλεύρης, αναφερόμενος στους πρόσφυγες, υποστηρίζει: “...όταν είσαι εδώ (πρόσφυγα) δεν θα υπάρχουν κοινωνικές παροχές, δεν θα μπορείς να φας, να πιεις, δεν θα μπορείς να πας στο νοσοκομείο (...) Πρέπει να περνάνε χειρότερα από τις χώρες τους. Η κόλαση πρέπει να φαντάζει παράδεισος σε αυτό που θα ζουν εδώ!...”

 

Η “λογική” αυτή δεν χαρακτηρίζει τους απλούς “ακροδεξιούς”. Μάλλον στους νέο ή κρυφο ναζί “φέρνει”.