Το ντόμινο των καταγγελιών για πλαστά πιστοποιητικά νόσησης έφτασε και στην βόρεια Ελλάδα. Στην Καβάλα, 16 πιστοποιητικά νόσησης έχουν μπει στο "μικροσκόπιο" μετά από αναφορές για πλαστογραφημένα δείγματα.

 

«Στο Νοσοκομείο Καβάλας έχουμε 16 πιστοποιητικά νόσησης, απ’ την ημέρα δημοσίευσης στο ΦΕΚ, τα οποία είναι όλα στο εργαστήριο το δικό μας. Στο μικροβιολογικό εργαστήριο το δικό μας, στο Νοσοκομείο μας, στο οποίο έχω απόλυτη εμπιστοσύνη. Παρόλα αυτά όμως, όλα αυτά τα περιστατικά τα κάνουμε ό,τι λέει το πρωτόκολλο», είπε στο Μega ο διοικητής του νοσοκομείου Καβάλας, Ντίνος Κλειτσιώτης

 

Δέκα υγειονομικοί του νοσοκομείου Καβαλάς έχουν καταθέσει πιστοποιητικό νόσησης το τελευταίο μήνα, ο διοικητής του νοσοκομείου ανέφερε ότι δεν του έχει γίνει καμία επίσημη καταγγελία, ενώ θα γίνει έλεγχος αντισωμάτων για να διαπιστωθεί η εγκυρότητα (δες ΕΔΩ). 

 

Στη Δράμα αν και υπάρχουν αναφορές για παράνομα πλαστικά πιστοποιητικά νόσησης, επισήμως δεν έχει γίνει κάποια καταγγελία στο νοσοκομείο, χωρίς αυτό να αποκλείει βέβαια την πιθανότητα να έχουν πιστοποιηθεί από άλλο νοσοκομείο ή εμβολιαστικό κέντρο.