Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας

Ένας άνδρας λιποθύμησε ενώ κινούνταν στην οδό Βενιζέλου, στη συμβολή με την οδό Κουντουριώτου στην Καβάλα, το μεσημέρι της Παρασκευής (21/06). Δείτε φωτογραφίες και τι συνέβη ΕΔΩ.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ) φέτος στις 14 Ιουνίου γιορτάζει 20 χρόνια Παγκόσμιας ημέρας εθελοντή Αιμοδότη και ευχαριστεί όλους όσους δίνουν ζωή με το αίμα τους.

Ο διευθυντής της νοσηλευτικής υπηρεσίας του Νοσοκομείου της Καβάλας, Γεώργιος Τσιγάρας, στέλνει το δικό του μήνυμα για την παγκόσμια ημέρα νοσηλευτών (12 Μαΐου), τονίζοντας τα προβλήματα που δημιουργούνται στα νοσοκομεία λόγω έλλειψης προσωπικού.

Η διοίκηση του νοσοκομείου της Καβάλας, εξέδωσε ανακοίνωση-απάντηση προς την καταγγελία που έκανε η Ομοσπονδία νοσοκομειακών γιατρών, που ανέφερε πως ο διοικητής του νοσοκομείου κάλεσε έναν γιατρό σε απολογία, επειδή είχε απαντήσει σε ερωτήματα από τοπικά ΜΜΕ και είχε επισημάνει συγκεκριμένες σοβαρές ελλείψεις προσωπικού και υποδομών στο νοσοκομείο.

Τρεις καταγγελίες για τη στάση διοικήσεων νοσοκομείων κατά γιατρών και εργαζομένων, έκανε την Τετάρτη (08/05) το προεδρείο της Ομοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ).

Κλήση σε απολογία έλαβε την Τετάρτη 1 Μαΐου αγγειοχειρουργός του Νοσοκομείου Καβάλας επειδή απάντησε στην ανακοίνωση της Διοίκησης του Νοσοκομείου που αφορούσε σε δημοσιεύματα σχετικά με τη μη λειτουργία του αγγειογράφου-στεφανιογράφου δύο επιπέδων. 

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατηγορείται ο Θάσιος με καταγωγή από την Ποταμιά που το μεσημέρι της Τρίτης 16 Απριλίου μαχαίρωσε μετά καυγά τον αδερφό του, τον ξάδερφό του κι ένα ακόμα άτομο στο Νοσοκομείο Καβάλας. 

Την Τετάρτη (27/03), ένα φίδι τσίμπησε μία γυναίκα και αυτή πήγε στα επείγοντα του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας.

Η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, με ανακοίνωση της απαντά σε δηλώσεις του διευθυντή του Β΄ Παθολογικού τμήματος του νοσοκομείου και δημοτικού συμβούλου, Ξενοφώντα Κροκίδη, ο οποίος ανέφερε πως το νοσοκομείο έχει έξι χειρουργικές αίθουσες, αλλά λειτουργούν μόνο οι τρεις.

Ο διευθυντής του χειρουργικού τμήματος του Νοσοκομείου της Καβάλας, Ιωάννης Τριανταφυλλίδης, με ανάρτηση του παρουσιάζει τους εντυπωσιακούς αριθμούς των χειρουργικών επεμβάσεων του νοσοκομείου.

Τα ραντεβού του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, για τον Απρίλιο 2024, θα ανοίξουν την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 και ώρα 14:30 μ.μ.

Μαύρη μέρα για το ΕΣΥ της χώρας, μαύρη μέρα και για το νοσοκομείο Καβάλας, που έσπευσε να καταθέσει τα διαπιστευτήριά του στον Άδωνη Γεωργιάδη.

«Η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας αντί να προχωρήσει σε προσλήψεις επιλέγει να ξεχωρίσει τους συμπολίτες μας σε έχοντες οικονομική δυνατότητα και μη.»

Το πρώτο απογευματινό χειρουργείο στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (12/03), στο πλαίσιο της έναρξης εφαρμογής του θεσμού των απογευματινών χειρουργείων.

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Καβάλας κάνει έκκληση για βοήθεια για τον 4χρονο Μάριο Κανετίδη ο οποίος δίνει μάχη για τη ζωή.

Ο βουλευτής Καβάλας, Μακάριος Λαζαρίδης, σε ανάρτηση του στο facebook, ανέφερε πως θα γίνει πρόσληψη 24 νέων νοσηλευτών στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας.

Από τις 25 έως τις 28 Απριλίου στο εκθεσιακό κέντρο της Νέας Καρβάλης, το Γενικό Νοσοκομείο της Καβάλας, θα πραγματοποιήσει το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο του.

Λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή.

Από τις 5 Φεβρουαρίου 2024 ξεκινούν τη λειτουργία τους τα παρακάτω νέα πρωινά τακτικά εξωτερικά ιατρεία στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας:

Μεγάλες είναι οι ανάγκες σε αίμα στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας όπως δηλώνει η αρμόδια Διευθύντρια του Τμήματος Αιμοδοσίας, Ευαγγελία Πανώρη. Μάλιστα απηύθυνε έκκληση για να αιμοδοτήσουν όσοι μπορούν και υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση.

Με τον υφυπουργό υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους συναντήθηκε η Αγγελική Δεληκάρη, για την οικολογική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας και την ενίσχυση του προσωπικού του ΕΚΑΒ της Θάσου.

Το νοσοκομείο της Καβάλας είναι το πρώτο στην 4η υγειονομική περιφέρεια (ΥΠΕ) που κατέθεσε προϋπολογισμό για το 2024 στο Υπουργείο Υγείας.

Η 19χρονη κοπέλα που παρασύρθηκε από συμβατικό όχημα της αστυνομίας το οποίο οδηγούσε αστυνομικός, και εγκαταλείφθηκε στον Παλαιό Ζυγό Ξάνθης, έφυγε από τη ζωή.

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στη ΜΕΘ μία 19χρονη, η οποία παρασύρθηκε από αυτοκίνητο και εγκαταλείφθηκε στην περιοχή του Παλαιού Ζυγού Ξάνθης. Η κοπέλα έχει διακομιστεί στο νοσοκομείο της Καβάλας.

“Το Νοσοκομείο λειτουργεί με πάνω από το 50% των εργαζομένων να εργάζεται με προσωρινές συμβάσεις, αυτοί οι εργαζόμενοι δεν υπάρχει αμφιβολία πως καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Νοσοκομείου μας, απαιτούμε μονιμοποίηση και αύξηση των μισθών για όλο το προσωπικό, το οποίο καταβάλλει υπερπροσπάθεια για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας στους ασθενείς”, αναφέρουν μεταξύ άλλων οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Καβάλας, μετά τη στάση εργασίας που έκαναν την Παρασκευή (08/12).

Στο Νοσοκομείο Καβάλας μεταφέρθηκαν μετά από συνεννόηση ασθενείς από την Αλεξανδρούπολη.

Το διοικητικό συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας, συναντήθηκε με τον διοικητή του Νοσοκομείου Καβάλας και ο σύλλογος ζήτησε μεταξύ άλλων να σταματήσουν άμεσα οι μετακινήσεις των γιατρών, διότι υποβαθμίζουν και καθιστούν επισφαλές το έργο τους και κατ’ επέκταση την παροχή υπηρεσιών υγείας και να γίνει αναπροσαρμογή του νοσοκομειακού οργανογράμματος, ώστε να προκηρυχθούν και να καλυφθούν θέσεις σε καίριες ειδικότητες, αναγκαίες για την εύρυθμη λειτουργία του.

Το απόγευμα της Πέμπτης (30/11) στην οδό Κύπρου στην Καβάλα, ένας ηλικιωμένος άνδρας βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του σε πεζοδρόμιο.

Ένας 46χρονος άνδρας ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης, μεταφέρθηκε από τον Λιμένα στην Κεραμωτή και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας.

Σελίδες