Οι πρώτες ομαδικές απολύσεις στη χώρα είναι γεγονός και αρχίζουν απο την Καβάλα σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων στα Λιπάσματα Νίκο Βογιατζίδη 

 

Η εταιρεία έχει ήδη αρχίσει να κοινοποιεί τις απολύσεις στους εργαζόμενους οι οποίοι θα πρέπει άμεσα να αποχωρίσουν από την εργασία τους. 

 

 

Όλα αυτά λέει στον KavalaNews 102,8 και στον Κώστα Λουκούμη, ο κ. Βογιατζίδης ενώ έχει γίνει συνάντηση με τον πρωθυπουργό της χώρας ο οποίος υποσχέθηκε ότι θα μεριμνήσει για το θέμα. 

 

Ακούστε τι είπε στον  KavalaNews 102,8 πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στην ΒΦΛ Νίκος Βογιατζίδης 

 

 

 

Θα καταγγείλουμε τις απολύσεις γιατί είναι εκδικητικές από έναν εργοδότη που σεβάστηκε ούτε την Καβάλα, ούτε τους εργαζόμενους, τόνισε ο κ. Βογιατζίδης κι άφησε αιχμές κατά των τριών κυβερνητικών βουλευτών λέγοντας πως έχουν διαλέξει πλευρά στηρίζοντας τον εργοδότη κι όχι τους εργαζόμενους. 

 

 

Συγκεκριμένα ο κ. Βογιατζίδης είπε 

 

"Οι πρώτες ομαδικές εκδικητικές απολύσεις στην Ελλάδα είναι γεγονός.

 

130 οικογένειες στην Καβάλα οδηγούνται στην ανεργία. Ο Πρωθυπουργός "τήρησε" την δέσμευσή του και "ασχολήθηκε" προσωπικά με το θέμα. 

 

Κάλυψε πολιτικά τον Λαυρεντιάδη - ταυτίστηκε μαζί του. ο Υπ. Εργασίας "κατάπιε" τα όσα ο ίδιος κατήγγειλε ως αντιπολίτευση για τον εν λόγω "επιχειρηματία". Φυσικά όλα αυτά ο Λαυρεντιάδης και ο κάθε Λαυρεντιάδης δεν θα τα τολμούσε, αν είχαμε πραγματικούς τοπικούς κυβερνητικούς βουλευτές και όχι πολιτικά ανδρείκελα επιχειρηματικών συμφερόντων, οι οποίοι συνειδητά καλύπτουν διαστρεβλωμένες επιχειρηματικές πρακτικές που οδηγούν την Καβάλα σε φτωχοποίηση. ΟΧΙ κύριοι, όσο και να θέλετε την Καβάλα δεν θα την μετέτρεψε σε εργασιακή γαλέρα.

 

Θα μας βρίσκετε συνεχώς μπροστά σας... Να διεκδικούμε και να αγωνιζόμαστε για τα εργασιακά μας δικαιώματα, την ασφάλειά μας, τις οικογένειές μας, την αξιοπρέπειά μας".