Για το δυστύχημα στη ΒΦΛ στην Καβάλα ο ΟΕΧΒΕ αναφέρει:

 

Οργή και οδύνη για την απώλεια του συναδέλφου μας!

 

Απαιτούμε να καταλογιστούν στους υπαίτιους, χωρίς  εκπτώσεις, οι ευθύνες που τους αναλογούν.

 

Οι  Εργαζόμενοι θρηνούν!

 

Ένας ακόμα νέος άνθρωπος, ένα 30χρονο παλληκάρι, ένα νιόπαντρο νέο παιδί με όνειρα, ένας καλός συνάδελφός μας, έχασε, εξαιτίας εργατικού ατυχήματος, άδικα τη ζωή του.

 

Οι ομαδικές απολύσεις εκπαιδευμένου και έμπειρου προσωπικού και η απόλυτη αδιαφορία για την τήρηση, από τη Διοίκηση της Βιομηχανίας, των προβλεπομένων συνθηκών ασφάλειας, στις εγκαταστάσεις των Λιπασμάτων Καβάλας, είναι τα κύρια αίτια.

 

Συνθήκες ασφάλειας στη Χημική Βιομηχανία, χωρίς να υπηρετεί έμπειρο τακτικό προσωπικό, είναι αδύνατον να υπάρξουν.

 

Οι ασυντήρητες εγκαταστάσεις, λόγω της αδιαφορίας από τον εργοδότη και ανυπαρξίας τακτικών ελέγχων, ήταν θέμα χρόνου πότε θα οδηγήσουν σε τραγικές συνέπειες.

 

Για το λόγο αυτό την ηθική ευθύνη, την έχουν, το ανεξάρτητο-υποτίθεται- από το φετινό καλοκαίρι ΣΕΠΕ, που δεν βλέπει, δεν ελέγχει, δεν ακούει και οι Κυβερνητικές επιλογές ανοχής, στις μόνιμα παραβατικές επιχειρηματικές συμπεριφορές Λαυρεντιάδη.

 

Καταγγέλλουμε τη Διοίκηση των Λιπασμάτων Καβάλας για τις επικίνδυνες ενέργειες και παραλείψεις της.

 

Διαμαρτυρόμαστε για την ένοχη ανοχή και επί της ουσίας αποδοχή των κρατικών δομών, στις «καραμπινάτες» παραβατικές συμπεριφορές της.

 

Απαιτούμε από κάθε αρμόδιο, κυρίως όμως, από την Ελληνική Δικαιοσύνη, να σταθούν στο ύψος τους και να καταλογίσουν, έστω και τώρα, τις μεγάλες ευθύνες των φυσικών και ηθικών αυτουργών.

 

Ως εργαζόμενοι δηλώνουμε συγκλονισμένοι από την απώλεια του συναδέλφου μας και εκφράζουμε τα πιο θερμά και ειλικρινή συλλυπητήριά μας, στην οικογένειά του.

 

(δελτίο Τύπου Ο.Ε.Χ.Β.Ε.)