ΒΦΛ

Με ανακοίνωση της προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, η Λαϊκή Συσπείρωση επισημαίνει πως το Υπουργείο Περιβάλλοντος παραδέχτηκε πως στη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων επικρατούν απαράδεκτες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας.

Με καθυστέρηση 3 μηνών, απάντησε το Υπουργείο Περιβάλλοντος (το Υπουργείο Εργασίας δεν καταδέχτηκε!)

Αποπνικτική και πάλι η ατμόσφαιρα στο Χαλκερό και τη Νέα Καρβάλη. Νέφος που προερχόταν από τα φουγάρα της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων από νωρίς το πρωί της Πέμπτης 6 Οκτωβρίου είχε πνίξει την ευρύτερη περιοχή.

Η ΓΣΕΕ χαιρετίζει τη δικαίωση του επίμονου και επίπονου αγώνα των εργαζομένων στα Λιπάσματα Καβάλας

Με την απόφαση σύμφωνα με πληροφορίες κρίνονται άκυρες όλες οι απολύσεις των εργαζομένων στη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων

Συνάντηση με εκπροσώπους των εργαζομένων στα Λιπάσματα και στα Πετρέλαια Καβάλας πραγματοποίησε ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Σπυρόπουλος, κατά την επίσκεψή του στην Καβάλα.

«Απαράδεκτες οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων στην Καβάλα-Συνεχόμενα εργοδοτικά εγκλήματα» καταγγέλλει με κοινοβουλευτική παρέμβασή του το ΚΚΕ.

«Ο κίνδυνος για θανατηφόρο δυστύχημα είναι "παρών". Οι μεθοδεύσεις με τις ομαδικές απολύσεις, η ανάλγητη πολιτική της κυβέρνησης, οδήγησαν στο συμβάν», λέει η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Τάνια Ελευθεριάδου με αφορμή το εργατικό ατύχημα στις εγκαταστάσεις της Βιομηχανίας.  

Σε κρίσιμη κατάσταση στην εντατική Νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη νοσηλεύεται εργαζόμενος στη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων μετά από ατύχημα μετά από έκρηξη αντλίας με καυστικά οξέα.

Ενώνουμε τις φωνές μας απέναντι σε μια κυβέρνηση που βάλει κατά των εργαζομένων. λέει στον ΚavalaNews 102,8 ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στα Λιπάσματα Νίκος Βογιατζίδης. 

Ο Σύλλογος Γυναικών Καβάλας συμμετέχει στο μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 26 Φεβρουαρίου. 

 

Συνεχίστηκε την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου  η μαραθώνια δίκη των διευθυντικών στελεχών στα Λιπάσματα Καβάλας μετά από μήνυση για ψευδή καταμήνυση που κατέθεσαν οι εργαζόμενοι για την υπόθεση της φωτιάς που ξέσπασε το 2016 στην περιοχή του ΕΣΚΙ ΚΑΠΟΥ. 

Δημοσιεύθηκε η απόφαση του Εφετείου Αθηνών, η οποία δικαιώνει τη ΔΕΠΑ Εμπορίας στη δικαστική διαμάχη με την ELFE, για τις τιμολογ

«Το κράτος φαίνεται σα να πήρε εντολές από τη διοίκηση της εταιρίας ώστε να στοχοποιηθεί η διοίκηση του Σωματείου και να σύρονται οι εργαζόμενοι προκειμένου να καμφθεί το αγωνιστικό τους φρόνημα και να δεχθούν τα όσα η εταιρία να επιβάλλει», είπε στον KavalaNews 102.8 o πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Καβάλας της ΒΦΛ, Νίκος Βογιατζίδης.

Ένα πέπλο καπνού "σκέπασε" την περιοχή πάνω από το εργοστάσιο λιπασμάτων στην Καβάλα, προκαλώντας τις αντιδράσεις των πολιτών. 

 

«Αν ήμουν Δήμαρχος σε μια καταραμένη πόλη σαν την Καβάλα (και το ξαναγράφω ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΗ ΠΟΛΗ) δεν θα στόλιζα για τα Χριστούγεννα.

Πυκνή ομίχλη σε συνδυασμό με το νέφος που έχει δημιουργηθεί πάνω από την πόλη της Καβάλας από τα φουγάρα του εργοστασίου λιπασμάτων στη Νέα Καρβάλη έχουν δημιουργήσει μια ασφυκτική ατμόσφαιρα για τους πολίτες των ανατολικών συνοικιών.

Για έντονη δυσοσμία και ατμοσφαιρική ρύπανση που προέρχεται από τα φουγάρα του εργοστασίου Λιπασμάτων διαμαρτύρονται οι κάτοικοι του Χαλκερού και της Νέας Καρβάλης. 

Έγινε γνωστή η σύθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Συνταξιούχων της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων Καβάλας που αναδείχθηκε από

Τους φορείς της Καβάλας να κινητοποιηθούν και να αναλάβουν άμεσα πρωτοβουλίες καλεί η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάνια Ελευθεριάδου «για την έντονη ατμοσφαιρική

Πολλά είναι τα παράπονα κατοίκων της Καβάλας για το μεγάλο νέφος καπνού που απλώθηκε στην πόλη και προερχόταν απ

Ένα πυκνό νέφος απλώθηκε το πρωί της Τετάρτης (22/9) πάνω από την Καβάλα που όπως φαίνεται στις φωτογραφίες προκύπτουν από τα φουγάρα του εργοστασ

Την Δευτέρα, (13/9) απαντήθηκε στη Βουλή η επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Μουλκιώτης, σχετικά με τις απολύσεις

Συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Κωστή Χατζιδάκη είχαν το απόγευμα του Σαββάτου 11 Σεπτεμβρίου, οι εργαζόμενοι στα Λιπάσματα οι οποίοι εδώ και μερικές ημέρες έχουν αρχίσει να λαμβάνουν τις απολύσεις τους από το εργοστάσιο. 

Σε κινητοποιήσεις ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης καλεί η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικών Βιομηχανιών Ελλάδας τους εργαζόμενους

 

Στο δελτίο Τύπου του ΚΙΝΑΛ Καβάλας σχετικά με τις απολύσεις στη ΒΦΛ με την οποία καταλογίζει ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση για τον νόμο περί των απολύσεων απαντά η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Τάνια Ελευθεριάδου.  

Οι απολύσεις των εργαζομένων στη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων δεν φέρουν μόνο τις υπογραφές Μητσοτάκη-Χατζηδάκη αλλά και τις υπογραφές των τοπικών Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ όμως, επιμένει στην εξυπηρέτηση των ιδιωτικών συμφερόντων εις βάρος των πολιτών, και κύρια τ

Οι πρώτες ομαδικές απολύσεις στη χώρα είναι γεγονός και αρχίζουν απο την Καβάλα σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων στα Λιπάσματα Νίκο Βογιατζίδη  Η εταιρεία έχει ήδη αρχίσει να κοινοποιεί τις απολύσεις στους εργαζόμενους οι οποίοι θα πρέπει άμεσα να αποχωρίσουν από την εργασία τους. 

«Δεν πρέπει να περάσουν οι καταχρηστικές και εκδικητικές απολύσεις στα Λιπάσματα Καβάλας.

Σελίδες