Συνάντηση είχαν τη Δευτέρα (15/01), με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη, οι εργαζόμενοι της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων της Καβάλας.

 

Οι εργαζόμενοι σε ανακοίνωση τους αναφέρουν πως μίλησαν με τον κ. Ανδρουλάκη για την καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων τους και την εξαπάτηση του Ελληνικού Δημοσίου, σύμφωνα με την τελεσίδικη δικαστική απόφαση.

 

Η ανακοίνωση των εργαζομένων αναφέρει τα εξής:

“Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση του ΔΣ του σωματείου Λιπασμάτων Καβάλας και της ΟΕΧΒΕ, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Νίκο Ανδρουλάκη.

 

Ο κ. Ανδρουλάκης δήλωσε τη διαχρονική του συμπαράσταση στον αγώνα που δίνουμε εδώ και 8 χρόνια, αναφέροντας συγκεκριμένα ότι «από την πρώτη στιγμή το ΠΑΣΟΚ ένωσε τη φωνή του με τη δική σας».

 

Του εκθέσαμε τα ζητήματα που αφορούν την καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων και την εξαπάτηση του Ελληνικού Δημοσίου, σύμφωνα με την τελεσίδικη δικαστική απόφαση.

 

Δεσμεύτηκε ότι θα προκαλέσει την κυβέρνηση να πάρει θέση και ότι θα ασκήσει κοινοβουλευτικό έλεγχο.”

 

H ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ για τη συνάντηση αναφέρει τα εξής:

“Νίκος Ανδρουλάκης: «Ο Πρωθυπουργός είναι υπεύθυνος για την τεράστια κερδοσκοπία σε βάρος των πολιτών».

 

Συνάντηση με εργαζόμενους στα Λιπάσματα Καβάλας είχε το μεσημέρι της Δευτέρας ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

 

«Από την πρώτη στιγμή το ΠΑΣΟΚ ένωσε τη φωνή του με τη δική σας» σημείωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης στον απόηχο της απόφασης του Μονομελούς Εφετείου Θράκης με την οποία κρίθηκαν παράνομες και καταχρηστικές οι ομαδικές απολύσεις εργαζομένων με σύμβαση αορίστου χρόνου στην εταιρεία «Ελληνικά λιπάσματα και χημικά ELFE ΑΒΕΕ».

 

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στην ακρίβεια και τις προχθεσινές δηλώσεις του Πρωθυπουργού για “το τέρας της ακρίβειας και τον πληθωρισμό της απληστίας, που δεν θα επιτρέψει”.

 

«Μάλλον συνομιλεί με τον καθρέφτη του, διότι ο μοναδικός υπεύθυνος αυτής της τεράστιας κερδοσκοπίας εις βάρος του ελληνικού λαού από τις πολυεθνικές, τα σούπερ μάρκετ, τους μεγάλους παραγωγούς ενέργειας και τις τράπεζες, είναι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας» σημείωσε χαρακτηριστικά.

 

Ο κ. Ανδρουλάκης επισήμανε το υψηλό κόστος στέγασης.

 

«Τα προγράμματα, που έχει ανακοινώσει η Νέα Δημοκρατία, είναι παρηγοριά στον άρρωστο, διότι τα ενοίκια όχι μόνο δεν μειώνονται, αλλά συνεχίζουν να αυξάνονται ραγδαία. 

 

Δεν μπορεί, λοιπόν, να αφελληνίζεται η ελληνική οικονομία και τα παιδιά της μεσαίας τάξης και των πιο αδύναμων οικονομικά να μην μπορούν να νοικιάσουν ένα σπίτι για να φτιάξουν με αξιοπρέπεια τη ζωή τους. 

 

Θέση μας είναι – και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να το πετύχουμε – να καταργηθεί η Golden Visa, που δίνει τη δυνατότητα σε πλούσιους κατοίκους τρίτων χωρών να αγοράζουν τα σπίτια του ελληνικού λαού» κατέληξε ο κ. Ανδρουλάκης.”