απολυμένοι εργαζόμενοι ΒΦΛ

Συνάντηση είχαν τη Δευτέρα (15/01), με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη, οι εργαζόμενοι της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων της Καβάλας.

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, είχε συνάντηση τη Δευτέρα (08/01), στα γραφεία του κόμματος στον Περισσό, με την Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας και το Σωματείο Υπαλλήλων και Εργατοτεχνιτών Βιομηχανίας Λιπασμάτων Καβάλας.

“Θα πρέπει όλοι μας άμεσα να επιστρέψουμε στις θέσεις εργασίας μας. Θα πρέπει να αποδεχθούν πλέον όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες ότι η μία και ενιαία εργοδοσία που λειτουργεί το εργοστάσιο μέσω παρένθετων εταιριών δεν μπορεί να παίζει με τις ζωές μας και να παραβιάζει ατιμώρητη τον νόμο”, αναφέρουν μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση τους οι απολυμένοι εργαζόμενοι της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων, που δικαιώθηκαν από το Μονομελές Εφετείο Θράκης.

Δεν ξεχνούν οι 300 εργαζόμενοι στην Καβάλα που έχουν απολυθεί από τα πετρέλαια και τα Λιπάσματα ότι η κυβέρνηση της ΝΔ άνοιξε τον δρόμο των ομαδικών απολύσεων.

Μετά από έξι ώρες ολοκληρώθηκε η εκδίκαση της αγωγής που κατέθεσαν οι 133 απολυμένοι των Λιπασμάτων.  Διεκδικούν την επιστροφή στην εργασία τους και η υπόθεση αφορά τις πρώτες ομαδικές, μη συμφωνημένες, απολύσεις στη χώρα.

Μεγάλη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην Καβάλα το απόγευμα της Τετάρτης (17/11) για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Το ραντεβού δόθηκε στην

Συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Κωστή Χατζιδάκη είχαν το απόγευμα του Σαββάτου 11 Σεπτεμβρίου, οι εργαζόμενοι στα Λιπάσματα οι οποίοι εδώ και μερικές ημέρες έχουν αρχίσει να λαμβάνουν τις απολύσεις τους από το εργοστάσιο. 

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης στηρίζουν τον αγώνα των εργαζομένων στη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων ενάντια στις μαζικές απολύσεις που έχει εξαγγείλει η εργοδοσία της εταιρείας.

Την Παρασκευή (14/5) το  Σωματείο Εργαζομένων στα Λιπάσματα Καβάλας κλήθηκε να συμμετάσχει στο Υπουργείο Εργασίας για τη διαπραγμάτευση 133 ομαδικών απολύσεων.

«Ο κύριος Λαυρεντιάδης αναζητούσε τρόπο να απολύσει τους εργαζόμενους της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων, που μέχρι σήμερα

Στην επιθεώρηση εργασίας βρέθηκαν το πρωί της Παρασκευής (30/10) οι εργαζόμενοι του εργοστασίου λιπασμάτων της Καβάλας προκειμένου οι 130 εργαζόμενοι να διεκδικήσουν τους μισθούς πέντε μηνών.

 

Η κυβέρνηση ξεκινάει ένα νέο χτύπημα στις ελευθερίες και τα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών. Με το νομοσχέδιο που εισάγει για ψήφιση αποσκοπεί στην άρση του δικαιώματος στην πολιτική συμμετοχή και στην πολιτική και συνδικαλιστική οργάνωση των πολιτών.

Όταν 180 οικογένειες στην Καβάλα δουν μετά από ενάμιση χρόνο ξανά λεφτά στο πορτοφόλι τους, τότε σίγουρο είναι ότι λεφτά θα δει και η τοπική αγορά... Η παραγωγή θα επιστρέφει στο φουλ... τι γίνεται όμως με την προστασία του περιβάλλοντος;

Οι απολυμένοι των λιπασμάτων έκοψαν σήμερα 31/01/07, την καθιερωμένη πρωτοχρονιάτικη πίτα στο ΕΥΚ Καβαλάς. Αυτή η κοπή πίτας για εμάς έχει αποκτήσει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά γνωρίσματα. Είναι μία κοπή πίτας που μέσα από τον πολύμηνο και δίκαιο αγώνα μας, χαλυβδώνει τη θέλησή μας και ανανεώνει τους μεταξύ μας δεσμούς, έως την τελική μας δικαίωση. 

Συνεχίζεται και σήμερα Πέμπτη η εθελοντική αιμοδοσία των απολυμένων εργαζομένων της ΒΦΛ, την οποία διοργάνωσαν μετά από τον αποκλεισμό που υπέστησαν από τη νέα εργοδοσία του εργοστασίου στην τράπεζα αίματος που δημιούργησε το Σωματείο. Για το συγκεκριμένο θέμα οι απολυμένοι εργαζόμενοι αναφέρουν