Μήνυση κατά της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων πρόκειται να καταθέσει ο Δήμος Νέστου για την παρέμβαση στον κεντρικό αγωγό ύδρευσης στις πηγές του Παραδείσου με αποτέλεσμα το μεγαλύτερο μέρος του Δήμου να έχει μείνει χωρίς νερό.

 

Σε δηλώσεις του στο KavalaNews.gr ο δήμαρχος Νέστου Σάββας Μιχαηλίδης, τόνισε ότι από την πλευρά της Βιομηχανίας Λιπασμάτων υπήρξε παράνομη παρέμβαση στο κεντρικό δίκτυο διανομής νερού.

 

Επισημαίνει ότι  συνεργεία της Λιπασμοτοβιομηχανίας έσπασαν τα λουκέτα παραβιάζοντας το κεντρικό αντλιοστάσιο ύδρευσης στον Παράδεισο. «Ποιος έχει το δικαίωμα να παραβιάσει το κεντρικό αντλιοστάσιο ενός Δήμου και να προκαλέσει βλάβη στη λειτουργία μιας κοινωφελούς επιχείρησης από την οποία εξαρτάται η ύδρευση μιας ολόκληρης περιοχής. Είναι μια παράνομη πράξη και θα καταθέσουμε μήνυση».

 

Ερωτηθείς σχετικά με την επιδιόρθωση της βλάβης για να επανέλθει η υδροδότηση είπε πως τα συνεργεία της ΔΕΥΑ Νέστου εργάζονται εντατικά ωστόσο τόνισε ότι δεν μπορεί να δοθεί συγκεκριμένος χρόνος καθώς η ζημιά είναι μεγάλη.