λιπάσματα

“Θα πρέπει όλοι μας άμεσα να επιστρέψουμε στις θέσεις εργασίας μας. Θα πρέπει να αποδεχθούν πλέον όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες ότι η μία και ενιαία εργοδοσία που λειτουργεί το εργοστάσιο μέσω παρένθετων εταιριών δεν μπορεί να παίζει με τις ζωές μας και να παραβιάζει ατιμώρητη τον νόμο”, αναφέρουν μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση τους οι απολυμένοι εργαζόμενοι της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων, που δικαιώθηκαν από το Μονομελές Εφετείο Θράκης.

Για την απόφαση «σταθμό» του Εφετείου Θράκης μίλησε στον KavalaNews 102,8 και στον Τάσο Αποστολίδη ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζόμενων Νίκος Βογιατζίδης.

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας μετά και το περιστατικό με τη φωτιά στις εγκαταστάσεις της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων τα ξημερώματα του Σαββάτου (03/06).

Την λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για την προστασία και την ασφάλεια των εργαζομένων στα Λιπάσματα απαιτεί το ΜέΡΑ25

Προς τον Υπουργό  Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, για το θανατηφόρο εργοδοτικό έγκλημα στη βιομηχανία φωσφορικών λιπασμάτων Καβάλας:

Ανακοίνωση για το εργατικό δυστύχημα στο εργοστάσιο των Λιπασμάτων που στοίχησε τη ζωή σε έναν 30χρονο εξέδωσε το Εργατικό Κέντρο Καβάλας.

Οργή και οδύνη για την απώλεια του συναδέλφου μας!

Η ΓΣΕΕ χαιρετίζει τη δικαίωση του επίμονου και επίπονου αγώνα των εργαζομένων στα Λιπάσματα Καβάλας

"Ο δικαστικός αγώνας υπεράσπισης των δικαιωμάτων των παρανόμως-και με την βούλα!- απολυμένων του εργοστασίου Λιπασμάτων, για μία ακόμα φορά δικαιώθηκε.

Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για το εργατικό ατύχημα στα Λιπάσματα Καβάλας προχωρά του ΠΑΣΟΚ.

«Το σοβαρό εργατικό ατύχημα που σημειώθηκε στο εργοστάσιο των Λιπασμάτων Καβάλας, αποτελεί έναν ακόμα κρίκο στην αλυσίδα των εργατικών ατυχημάτων που μαστίζουν το συγκεκριμένο εργοστάσιο», λέει σε ανακοίνωση της η Τομεακή Επιτροπή Καβάλας του ΚΚΕ.

Έξω από τις εγκαταστάσεις της ΒΦΛ βρέθηκε αντιπροσωπεία του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων μετά το ατύχημα εργαζόμενου στο εργοστάσιο.

«Η περίπτωση των Λιπασμάτων αφορά το σύνολο των εργαζομένων σε όλη χώρα» λέει στον KavalaNews 102.8 ο πρόεδρος του Σωματείου Νίκος Βογιατζίδης.

Μετά από έξι ώρες ολοκληρώθηκε η εκδίκαση της αγωγής που κατέθεσαν οι 133 απολυμένοι των Λιπασμάτων.  Διεκδικούν την επιστροφή στην εργασία τους και η υπόθεση αφορά τις πρώτες ομαδικές, μη συμφωνημένες, απολύσεις στη χώρα.

Πολύς κόσμος το πρωί της Τρίτης (24/5) έξω το δικαστικό μέγαρο Καβάλας για την εκδίκαση της δικαστικής προσφυγής του Σωματείου Εργαζομένων στα Λιπάσματα, ενάντια στις 133 ομαδικές απολύσεις.

Στην Καβάλα, για την εκδίκαση της δικαστικής προσφυγής του Σωματείου Εργαζομένων στα Λιπάσματα, ενάντια ομαδικές απολύσεις, θα βρεθεί ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου την Τρίτη (24/5).

Κάλεσμα σε εργαζόμενους, κοινωνικούς φορείς, εργατικά σωματεία να σταθούν αλληλέγγυοι στην εκδίκαση της αγωγής των 133 απολυμένων στα Λιπάσματα Καβάλας, την Τρίτη 24 Μαΐου, απευθύνει το σωματείο εργαζομένων.

Κάλεσμα σε Σωματεία και εργαζομένους να βρεθούν έξω από τα δικαστήρια

Η περιοδεία του Αλέξη Τσίπρα στην Καβάλα απεικονίζεται σε ένα βίντεο διάρκειας 3,5 λεπτών. Το βίντεο που ανέβηκε στα κοινωνικά δίκτυα εμφανίζονται επαγγελματίες της Καβάλας να συνομιλούν με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και να του εκθέτουν τα προβλήματά τους.

Παρεμβάσεις στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησαν οι πρόεδροι των Σωματείων Εργαζομένων στα Λιπάσματα και στα Πετρέλαια Καβάλας, εκπροσωπώντας τ

Η κυβέρνηση καταγράφει τα αποθέματα της χώρας σε προϊόντα που συνδέονται με τον πόλεμο στην Ουκρανία και την πιθανότητα ελλείψεων.

Στη λήψη έκτακτων μέτρων για την εξασφάλιση της επάρκειας σιτηρών, ελαίων και λιπασμάτων στην εγχώρια αγορά προχ

Το Σάββατο, 26 Φλεβάρη 2022, χιλιάδες εργαζόμενοι με τη μαζική αγωνιστική τους κινητοποίηση έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία και την κυβερνητική συγκάλυψή της, την απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, την εργολαβοποίηση, τις απολύσεις και τα λουκέτα.

Ενώνουμε τις φωνές μας απέναντι σε μια κυβέρνηση που βάλει κατά των εργαζομένων. λέει στον ΚavalaNews 102,8 ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στα Λιπάσματα Νίκος Βογιατζίδης. 

Ομοσπονδίες και Συνδικάτα της χώρας, ενώνουν τις φωνές τους και ετοιμάζονται για το συλαλλητήριο στην Αθήνα στις 26 Φεβρουαρίου. 

 

Δημοσιεύθηκε η απόφαση του Εφετείου Αθηνών, η οποία δικαιώνει τη ΔΕΠΑ Εμπορίας στη δικαστική διαμάχη με την ELFE, για τις τιμολογ

Τη μη άρση της ασυλίας της βουλεύτριας Τάνιας Ελευθεριάδου αποφάσισε η ολομέλεια της Βουλής το μεσημέρι της Τετάρτης 16 Φεβρουαρίου. Η άρση της ασυλίας της είχε τεθεί σε συζήτηση μετά από τη μήνυση που κατέθεσε ο μάρτυρας υπεράσπισης του αρχηγού της Χρυσής Αυγής και δημοσιογράφος Άρης Σπίνος ο οποίος ήταν και πρώην στέλεχος της εγκληματικής οργάνωσης. 

Στο πλευρό των 24 εργαζομένων που απολύθηκαν από τα Πετρέλαια Καβάλας τάσσεται το Σωματείο εργαζόμενων της ΒΦΛ με ανακοίνωση που εξέδωσε. 

 

Η ανακοίνωση: 

 

Ένα πυκνό νέφος απλώθηκε το πρωί της Τετάρτης (22/9) πάνω από την Καβάλα που όπως φαίνεται στις φωτογραφίες προκύπτουν από τα φουγάρα του εργοστασ

Σελίδες