λιπάσματα

Η Τομεακή Επιτροπή Καβάλας του ΚΚΕ καταγγέλλει ακόμη ένα εργοδοτικό έγκλημα που έλαβε χώρα στην Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων στις 17 Απριλίου 2024.

«Για δεύτερη φορά το υπουργείο… εργασίας επιλέγει να συμπεριφέρεται ως υπουργείο εργοδοσίας και να παρεμβαίνει σε βάρος των απολυμένων εργαζομένων στα λιπάσματα Καβάλας»

Με τη δήλωση αυτή, η δικηγόρος Τάνια Ελευθεριάδου έκανε το δικό της σχόλιο για το συνεχιζόμενο αγώνα των απολυμένων των λιπασμάτων, τους οποίους εκπροσωπεί νομικά μαζί με τη δικηγόρο Χρυσάνθη Υφαντή.

Τη συμπαράστασή του στον δίκαιο, όπως τον χαρακτήρισε, αγώνα των απολυμένων των Λιπασμάτων Καβάλας εξέφρασε, για μία ακόμα φορά, ο βουλευτής Α’ Αθηνών με τη Νέα Αριστερά, Νάσος Ηλιόπουλος

Κάλεσμα στήριξης και συμπαράστασης στον εμβληματικό αγώνα των εργαζόμενων στα λιπάσματα Καβάλας.

Τις καταγγελίες του Σωματείου Εργαζομένων Λιπασμάτων Καβάλας για τον τρόπο λειτουργίας της μοναδικής λιπασματοβιομηχανίας της χώρας επιβεβαιώνει η πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις των Λιπασμάτων Καβάλας, σύμφωνα με τους εργαζόμενους.

Το ΚΚΕ Καβάλας εξέδωσε ανακοίνωση για τη φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα της Δευτέρας 5 Φεβρουαρίου στο εργοστάσιο λιπασμάτων στη Νέα Καρβάλη, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως 7 μήνες μετά την προηγούμενη φωτιά στο εργοστάσιο και περίπου 1 χρόνο μετά το εργατικό δυστύχημα που συνέβη, είμαστε στο ίδιο έργο θεατές.

«Πρωθυπουργό της κωλοτούμπας» χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, με αφορμή τη «στάση του στο θέμα των εργαζομένων των Λιπασμάτων Καβάλας»

“Θα πρέπει όλοι μας άμεσα να επιστρέψουμε στις θέσεις εργασίας μας. Θα πρέπει να αποδεχθούν πλέον όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες ότι η μία και ενιαία εργοδοσία που λειτουργεί το εργοστάσιο μέσω παρένθετων εταιριών δεν μπορεί να παίζει με τις ζωές μας και να παραβιάζει ατιμώρητη τον νόμο”, αναφέρουν μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση τους οι απολυμένοι εργαζόμενοι της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων, που δικαιώθηκαν από το Μονομελές Εφετείο Θράκης.

Για την απόφαση «σταθμό» του Εφετείου Θράκης μίλησε στον KavalaNews 102,8 και στον Τάσο Αποστολίδη ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζόμενων Νίκος Βογιατζίδης.

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας μετά και το περιστατικό με τη φωτιά στις εγκαταστάσεις της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων τα ξημερώματα του Σαββάτου (03/06).

Την λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για την προστασία και την ασφάλεια των εργαζομένων στα Λιπάσματα απαιτεί το ΜέΡΑ25

Προς τον Υπουργό  Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, για το θανατηφόρο εργοδοτικό έγκλημα στη βιομηχανία φωσφορικών λιπασμάτων Καβάλας:

Ανακοίνωση για το εργατικό δυστύχημα στο εργοστάσιο των Λιπασμάτων που στοίχησε τη ζωή σε έναν 30χρονο εξέδωσε το Εργατικό Κέντρο Καβάλας.

Οργή και οδύνη για την απώλεια του συναδέλφου μας!

Η ΓΣΕΕ χαιρετίζει τη δικαίωση του επίμονου και επίπονου αγώνα των εργαζομένων στα Λιπάσματα Καβάλας

"Ο δικαστικός αγώνας υπεράσπισης των δικαιωμάτων των παρανόμως-και με την βούλα!- απολυμένων του εργοστασίου Λιπασμάτων, για μία ακόμα φορά δικαιώθηκε.

Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για το εργατικό ατύχημα στα Λιπάσματα Καβάλας προχωρά του ΠΑΣΟΚ.

«Το σοβαρό εργατικό ατύχημα που σημειώθηκε στο εργοστάσιο των Λιπασμάτων Καβάλας, αποτελεί έναν ακόμα κρίκο στην αλυσίδα των εργατικών ατυχημάτων που μαστίζουν το συγκεκριμένο εργοστάσιο», λέει σε ανακοίνωση της η Τομεακή Επιτροπή Καβάλας του ΚΚΕ.

Έξω από τις εγκαταστάσεις της ΒΦΛ βρέθηκε αντιπροσωπεία του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων μετά το ατύχημα εργαζόμενου στο εργοστάσιο.

«Η περίπτωση των Λιπασμάτων αφορά το σύνολο των εργαζομένων σε όλη χώρα» λέει στον KavalaNews 102.8 ο πρόεδρος του Σωματείου Νίκος Βογιατζίδης.

Μετά από έξι ώρες ολοκληρώθηκε η εκδίκαση της αγωγής που κατέθεσαν οι 133 απολυμένοι των Λιπασμάτων.  Διεκδικούν την επιστροφή στην εργασία τους και η υπόθεση αφορά τις πρώτες ομαδικές, μη συμφωνημένες, απολύσεις στη χώρα.

Πολύς κόσμος το πρωί της Τρίτης (24/5) έξω το δικαστικό μέγαρο Καβάλας για την εκδίκαση της δικαστικής προσφυγής του Σωματείου Εργαζομένων στα Λιπάσματα, ενάντια στις 133 ομαδικές απολύσεις.

Στην Καβάλα, για την εκδίκαση της δικαστικής προσφυγής του Σωματείου Εργαζομένων στα Λιπάσματα, ενάντια ομαδικές απολύσεις, θα βρεθεί ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου την Τρίτη (24/5).

Κάλεσμα σε εργαζόμενους, κοινωνικούς φορείς, εργατικά σωματεία να σταθούν αλληλέγγυοι στην εκδίκαση της αγωγής των 133 απολυμένων στα Λιπάσματα Καβάλας, την Τρίτη 24 Μαΐου, απευθύνει το σωματείο εργαζομένων.

Κάλεσμα σε Σωματεία και εργαζομένους να βρεθούν έξω από τα δικαστήρια

Σελίδες