Ανακοίνωση για το εργατικό δυστύχημα στο εργοστάσιο των Λιπασμάτων που στοίχησε τη ζωή σε έναν 30χρονο εξέδωσε το Εργατικό Κέντρο Καβάλας.

 

Όπως αναφέρει το Εργατικό Κέντρο:

 

«Η εργατική τάξη θρηνεί για έναν ακόμη εργαζόμενο που έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια της εργασίας του στην επιχείρηση της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων Καβάλας.

 

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Καβάλας έχει κατ’ επανάληψη κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τα εργατικά δυστυχήματα στο Νομό μας.

 

Δυστυχώς όμως, όπως όλα δείχνουν δεν υπάρχουν ευήκοα ώτα.

 

Οι συνάδελφοι που χάνουν τη ζωή τους είναι άνθρωποι με ονοματεπώνυμο και οικογένειες και δεν μπορεί να θυσιάζονται στον βωμό του κέρδους.

 

Οι οικογένειές τους θέλουν απαντήσεις και απόδοση ευθυνών που συχνά δεν δίνονται.

 

Οι υπεύθυνοι στη χώρα μας για την υγεία και την ασφάλεια στην εργασία πρέπει να σταματήσουν να εθελοτυφλούν.

 

Όσο δεν λαμβάνονται μέτρα, τόσο όχι μόνο δεν θα τερματίζεται ο μακάβριος και ντροπιαστικός κατάλογος, αλλά αντίθετα θα γιγαντώνεται.

 

Καλούμε όλες τις υπεύθυνες αρχές τήρησης της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας του νομού μας, να εξαντλήσουν τις δυνατότητές τους και σε καθημερινή βάση να ελέγχουν την τήρηση της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας για να προστατεύσουν τους εργαζόμενους από τα εξαντλητικά ωράρια και οι εργοδότες να σταματήσουν να κερδοσκοπούν εις βάρος της υγείας και της ζωής των εργαζομένων.   

 

(δελτίο Τύπου Εργατικό Κέντρο Καβάλας)