Ο Δήμος Νέστου γιορτάζει την 108η επέτειο από την απελευθέρωση της περιοχής και της ένταξης της στον Εθνικό κορμό. Το απόγευμα της Κυριακής 11/7 τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων. 

 

«Τιμούμε σήμερα την 108η επέτειο από την Απελευθέρωση της περιοχής του Νέστου και της ένταξης της στον Εθνικό κορμό.  Ο Ελληνικός στρατός με σθένος και δύναμη στη διάρκεια των Βαλκανικών Πολέμων απελευθέρωνε, την μία μετά την άλλη περιοχή,  στα εδάφη της Μακεδονίας.  Το Σαρή Σαμπάν της εποχής (Χρυσούπολη στη συνέχεια) είχε σειρά και οι κάτοικοι του έζησαν την Ελευθερία μετά από αιώνες κατοχής. 

 

Τιμούμε τις θυσίες των Ελλήνων της εποχής εκείνης και ειδικά των νέων που από κάθε γωνιά του κόσμου ήρθαν να πολεμήσουν για την μητέρα Πατρίδα .  Η 11η Ιουλίου είναι μια μέρα Δόξας και Τιμής για την Χρυσούπολη που κάθε χρόνο με λαμπρότητα γιορτάζει τα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ της. Χρόνια Πολλά στο Δήμο Νέστου», δηλώνει ο βουλευτής Καβάλας της ΝΔ Γιάννης Πασχαλίδης

 

«108 χρόνια ελεύθερη Χρυσούπολη. Χρόνια πολλά!» αναφέρει ο βουλευτής Καβάλας της ΝΔ, Μακάριος Λαζαρίδης

 

«Η Χρυσούπολη γιορτάζει! Τιμήσαμε την επέτειο της συμπλήρωσης 108 χρόνων από την απελευθέρωση της ευρύτερης περιοχής από την βουλγαρική κατοχή. Από την επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στην πλατεία Ηρώων, στο μνημείο του «Άγνωστου Στρατιώτη». Χρόνια πολλά!», αναφέρει στο μήνυμα της η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ, Τάνια Ελευθεριάδου.

 

Δείτε φωτογραφίες από την κατάθεση στεφάνων και το πρόγραμμα των εκδηλώσεων :