Συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης την Τετάρτη (16/6) δύο άτομα που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών στην Καβάλα. Κατασχέθηκαν 68,2 γραμμάρια ηρωίνης, 2,2 γραμμάρια κοκαΐνης και μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας. Σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών. Στη σχετική δικογραφία περιλαμβάνεται ακόμη μια δράστιδα, συνεργός των δύο συλληφθέντων.  

 

Συγκεκριμένα, διακριβώθηκε ότι ο παραπάνω δράστης από κοινού με τους δύο συνεργούς του μετέβαιναν σε συνοριακή περιοχή στον Προμαχώνα Σερρών, όπου ο πρώτος εισερχόταν στη Βουλγαρία από αφύλαχτο σημείο και προμηθευόταν από άγνωστο δράστη ποσότητες ηρωίνης. Στη συνέχεια, με τη βοήθεια των δύο συνεργών του μετέφεραν τα ναρκωτικά στη Καβάλα, όπου και τα διακινούσαν. 

 

Στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριών αναφορικά με τη δραστηριοποίηση τους ενός δράστη στη διακίνηση ποσοτήτων ηρωίνης στην Καβάλα, αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών πραγματοποίησαν εμπεριστατωμένες έρευνες. 

 

Επιπλέον, από τις έρευνες ταυτοποιήθηκαν 69 περιπτώσεις πώλησης ηρωίνης από τους τρεις δράστες και σχηματίστηκε δικογραφία σε 18 άτομα για αγορά ναρκωτικών.

 

Στο πλαίσιο της επιχείρησης σύλληψης, στην οποία συνέδραμαν και αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος, οι δύο δράστες ακινητοποιήθηκαν κατά την επιστροφή τους από  παραπάνω συνοριακό σημείο στην Καβάλα, ενώ πριν τον αστυνομικό έλεγχο στο όχημα που επέβαιναν, ένας από αυτούς απέρριψε από το παράθυρο δύο 2 συσκευασίες με ηρωίνη βάρους 68,2 γραμμαρίων και μία 1 συσκευασία με κοκαΐνη βάρους 2,2 γραμμαρίων. 

 

Κατασχέθηκαν οι παραπάνω ποσότητες ναρκωτικών, καθώς επίσης μία (1) ηλεκτρονική ζυγαριά και κινητά τηλέφωνα, τα οποία βρέθηκαν σε μία οικία και στην κατοχή των δραστών.

 

Κατά την διάρκεια αυτών, σύμφωνα με την Αστυνομία, αξιοποιήθηκαν όλες οι φυσικές και τεχνικές μέθοδοι έρευνας, προανακριτικά στοιχεία, ευρήματα και ερευνητικά δεδομένα, με αποτέλεσμα να πιστοποιηθεί η εγκληματική δράση του ενός συλληφθέντα στη διακίνηση ναρκωτικών, με τη συνδρομή των άλλων δύο δραστών.

 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.