γράφει ο 

Βύρων Δημητριάδης 

 

“...Κάναμε και κάποια πρώτα βήματα υποχρεωτικής, όπως απεδείχθη λόγω των συγκυριών, συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα, σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες... θα πρέπει με πολλή προσοχή να αξιολογήσουμε τον τρόπο με τον οποίο δουλέψαμε, το ΕΣΥ μαζί με τον ιδιωτικό τομέα, διότι δεν θα κουραστώ να λέω ότι υποχρέωση του κράτους είναι να παρέχει ποιοτική δωρεάν περίθαλψη, αυτή είναι μια υποχρέωση του κράτους, η δημόσια υγεία.

 

Το ΕΣΥ δεν είναι υποχρεωτικά κρατικό σύστημα υγείας... Πρέπει να βρει νέους τρόπους νέες δυνατότητες συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα, ώστε να μπορεί να προσφέρει την καλύτερη δυνατή περίθαλψη, ναι, στο καλύτερο δυνατό κόστος...”.

 

Είναι ο Κούλης, ως πρωθυπουργός, στο Συνέδριο που διοργάνωσε το “ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ” (;) και το ιατρικό site “ygeiamou.gr” (;) με θέμα: “Το ΕΣΥ στη COVID-19 και στη μεταCOVID-19 εποχή” την 1/6/21.

 

“...Μέσα στον χρόνο θα ξεκινήσει πιλοτική συνεργασία τριών δημόσιων νοσοκομείων με τον ιδιωτικό τομέα, σύμφωνα με το σουηδικό μοντέλο...”

 

Κι εδώ ο ίδιος ακριβώς Κούλης είναι, πάλι ως πρωθυπουργός, στις προγραμματικές δηλώσεις τον Δεκέμβρη του 2019 -δηλαδή στην προCOVID-19 εποχή.

 

Επομένως τα “πρώτα βήματα συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα (υγείας)” δεν ήταν καθόλου “υποχρεωτικά” -ήταν προγραμματισμένα.

 

Ο ορθολογιστής δεν “αξιολογεί με πολλή προσοχή” μια “υποχρεωτική συνεργασία” αλλά μόνο μια “πιλοτική προγραμματισμένη συνεργασία” -απαραίτητη προϋπόθεση: η πραγματοποίηση “συνεργασίας”.

 

“Συνεργασία” του ΕΣΥ με τον ιδιωτικό τομέα υγείας δεν υπήρξε.

 

Τι υπήρξε; Το “Επιτελικό Κράτος” του Κούλη, ως μεταφασίστας βιοεξουσιαστής πρωθυπουργός, βρήκε τρόπο να μεταφέρει δημόσιο χρήμα προς χρεωκοπημένες κλινικές και άλλες δομές ιδιωτικής υγείας, εκτός κοινοβουλευτικού ελέγχου.

 

Μάλιστα, οι νοσοκομειακοί αποκάλυψαν τον τρόπο λειτουργίας των επιτηρητών των κλινικών στα νοσοκομεία: διαλέγανε τα “καθαρά” non Covid-19 περιστατικά για τις κλινικές τους.

 

Αυτή είναι η “εικόνα” Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα στην Υγεία (ΣΔΙΤ) -η μοναδική εικόνα στην Ελλάδα.

 

Όπως θα μπορούσε να παρατηρήσει κανείς, ενώ στις προγραμματικές δηλώσεις του Δεκέμβρη 2019 κάνει λόγο για το “σουηδικό μοντέλο”, στο αβανταδόρικο Συνέδριο του “πρώτου Θέματος” μιλά για “...ένα νέο ορθολογικό χάρτη με αυτο το σύστημα το οποίο ονομάζουμε “hub and spoke” με τη δημιουργία clusters νοσοκομείων τα οποία θα συνεργάζονται με μεγάλα τριτοβάθμια νοσοκομεία...”.

 

Τι ανάγκασε τον Κούλη, ως μεταφασίστας βιοεξουσιαστής πρωθυπουργός, να “κρύψει λόγια”;

 

Το ερευνητικό ρεπορτάζ της “ΕφΣυν” 20/12/20, στοιχεία του οποίου μετέφερα στο σχόλιο “ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΦΡΟΥΡΟΙ ΤΗΣ ΘΑΝΑΤΟΠΟΛΙΤΙΚΗΣ” (βλ: “θασιακή” 2/2/21), αποκαλύπτει την πλήρη αποτυχία της βιοπολιτικής των ΣΔΙΤ που εφαρμόστηκε στη Σουηδία:

 

“...Η αύξηση κρουσμάτων και θανάτων είναι πια εκθετική στη χώρα... Το ίδιο ανησυχητική είναι και η αύξηση των εισαγωγών ασθενών με COVID-19 στα νοσοκομεία.

 

Μοιραία το σύστημα υγείας-πρότυπο της Σουηδίας είναι στα όρια της κατάρρευσης...

 

Σήμερα δεν υπάρχει καμιά διαθέσιμη κλίνη στις ΜΕΘ της σουηδικής πρωτεύουσας το σύνολο των οποίων είναι περίπου 650.

 

Ακόμη και το σχέδιο για τη δημιουργία πρόσθετων ΜΕΘ σκοντάφτει στην έλλειψη ειδικευμένου προσωπικού...

 

Οι παραιτήσεις νοσοκόμων είναι μαζικές -περίπου 3.600 μέσα στους τελευταίους 9 μήνες, σύμφωνα με το κρατικό δίκτυο SVT.

 

Οι περισσότερες είναι πρόσφατες κοντά στις 500 τον μήνα...

 

Μια μέρα νωρίτερα είχε δοθεί στη δημοσιότητα προκαταρκτική έκθεση κυβερνητικής Επιτροπής για τον χειρισμό της υγειονομικής κρίσης, κατακεραυνώνοντας πρωτίστως την κυβέρνηση για τις ανεπάρκειες που υπάρχουν στη φροντίδα των γηραιών Σουηδών...

 

“...Η πτυχή αυτή της στρατηγικής αντιμετώπισης της πανδημίας που επικεντρώθηκε στην προστασία των ηλικιωμένων απέτυχε.

 

Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να δούμε το γεγονός ότι τόσοι πολλοί πέθαναν από COVID-19...” δήλωσε ο Ματς Μάλιν, Πρόεδρος της Επιτροπής στον Τύπο...”

 

“...Σήμερα έχουν ξεπεράσει τους 10.500 θανάτους δείχοντας το πόσο αποτλεσματικό είναι το “μοντέλο της Σουηδίας” με τις ΣΔΙΤ στην Υγεία που θέλει να επιβάλει ο Κούλης στην Ελλάδα...”, έγραφα τότε για να καταλήξω “...Επειδή η θανατοπολιτική που εφαρμόζει πάνω στον λαό ο Κούλης, ως βιοεξουσιαστής, είναι καθ' όλα συνειδητή, ακριβώς γι' αυτό, χρειάζεται για να τη στηρίξει ένα στρατό από “ειδικούς φρουρούς” εκπαιδευμένους για συγκρούσεις “χαμηλής έντασης” εντός των πόλεων, μετωπικά στραμένους κατά του “εσωτερικού εχθρού”...”

 

Βέβαια, δεν υπήρχε περίπτωση να ξεχάσω να αναφέρω και τα “...ολόκληρα 572 εκατομμύρια ευρώ λιγότερες δαπάνες για την Υγεία στον Προϋπολογισμό του 2021...”.

 

Ποιος δεν αναγνωρίζει κοινά σημεία μεταξύ του Σουηδικού και του Ελληνικού “μοντέλου” θανατοπολιτικής;

 

Και οι δύο κυβερνήσεις εφάρμοσαν τη βιοπολιτική της “ανοσίας της αγέλης”, και, όποιος πέθανε, πέθανε, και άντε καλή ανάσταση (εδώ που τα λέμε -μεταξύ μας- με τα νάυλον που καλύπτουν τους νεκρούς από covid-19 κατά τη ταφή τους, στην εκταφή -όποτε κι αν γίνει αυτή- θα βρεθούμε προ εκπλήξεων).

 

Με ένα ΕΣΥ μισο-κατεστραμμένο και με δοσμένη την άρνηση να ρίξουν δημόσιο χρήμα προκειμένου ν' αντιμετωπιστεί η πανδημία, οι μεταφασιστικές κυβερνήσεις Ελλάδας και Σουηδίας, ορθολογικά πράττοντας, εφάρμοσαν, ή -σωστότερα- άφησαν τον ιό να διασπαρθεί στην κοινότητα στοχεύοντας στη γρήγορη “ανοσία της αγέλης”, με μια διαφορά: ο Σουηδός πρωθυπουργός, ευθύς εξ αρχής, είπε την αλήθεια στον λαό -και ο σώζων εαυτόν σωθήτω.

 

Ο Κούλης, ως πρωθυπουργός, μας είπε ψέματα παριστάνοντας τον Μωϋσή.

 

Όταν οι χιλιάδες ασθενείς Covid, με κατεστραμμένα πνευμόνια, εκεί που πήγαιναν να συνηθίσουν να μην αναπνέουν, πέθαιναν, ο Κούλης με τα κατορθώματά του “έφερνε” στον Χότζα (βλ: ηλεκτρονική θασιακή 5/12/20).

 

Όταν χρησιμοποιούσε τον αλγόριθμο EVA πειραματιζόμενος πάνω στον λαό, “έφερνε” στον Μένγκελε (βλ: ηλεκτρονική θασιακή 15/12/20).

 

Όσο για το ανέμελο παιχνίδι θανάτου με τα λοκντάουν, έγραφα στις 5/5/20 “...Εάν θυσιάσαμε, συνειδητά, για κάποιο χρονικό διάστημα τα δικαιώματά μας δεν το κάναμε για να “συ(νε)μμορφωθούμε προς τα υποδείξεις”... Δεν θυσιάζουμε το συναίσθημα της κοινωνικής δικαιοσύνης και την αξιοπρέπεια της δημοκρατίας -δεν μεταλλαχθήκαμε σε κορωνοηλίθιους που νοσούν κοπαδιαστά.

 

Θελήσαμε, εντελώς συνειδητά, να εξασφαλίσουμε χρόνο για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές του καθ' όλα δημόσιου ΕΣΥ ώστε να μην φτάσουν στο σημείο ν' αρχίσουν να “ορίζουν” ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει...

 

Ενώ οι γιατροί... με αυτοθυσία εκμεταλλεύτηκαν τον χρόνο που κερδίσαμε γι' αυτούς, η διεφθαρμένη κυβέρνηση, αντίθετα, δεν έκανε τίποτα, ούτε πρόκειται να κάνει κάτι, για να θωρακίσει το καθ' όλα δημόσιο ΕΣΥ.

 

Αυτό σημαίνει ότι τα μέτρα που με νέο διάγγελμα προς τους “συμπολίτες Του” εξήγγειλε ο Κούλης... η “ανοσία της αγέλης” είναι ο στόχος του...” (βλ: “Covidiot-20” στη θασιακή 5/5/20)

 

Και κάτι ακόμη -για το οποίο θα υπάρξει συνέχεια- : η βιοπολιτική των λοκντάουν χρησιμοποιήθηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να μη σ' αφήνει να εστιάσεις σε δύο ελευθερίες που ενώ βρίσκονταν σε αντιπαράθεση, δημιουργούσαν, ταυτόχρονα, και τη δική τους κανονικότητα: στην κοινωνική ελευθερία του συνέρχεσθαι και στην αστική ελευθερία της αγοράς.

 

Υ.Γ. Λες και οι ιοί αυτοί να “ήσαν μια κάποια λύσις”