Στον τόπο καταγωγής της, στην Καβάλα βρέθηκε η Δέσποινα Βανδή και το My Greece. H διάσημη τραγουδίστρια, παρέα με την Μελίνα Ασλανίδου, έκανε βόλτα στην πόλη, επισκέφθηκε το σπίτι του Μωχάμετ Άλη και μαγείρεψε το φαγητό που είναι σήμα κατατεθέν της Καβάλας.

 

Με την βοήθεια της Μπουμπούς Χαϊτίδου, Δέσποινα και Μελίνα έφτιαξαν σαρδέλες πλακί με φόντο το Κανάγιο, ένα από τα κεντρικά σημεία της πόλης της Καβάλας.

 

Δείτε το βίντεο: 

 

 

Επίσης έκαναν βόλτα στις πανέμορφες παραλίες της Καβάλας. Περπάτησαν στον γιαλό, απολαμβάνοντας τα γαλαζοπράσινα νερά της θάλασσας. 

 

Για την τραγουδίστρια και παρουσιάστρια του «My Greece», Δέσποινα Βανδή, η Καβάλα έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά της, καθώς αποτελεί την γενέτειρα πόλη της.

 

Όσον αφορά στην Μελίνα Ασλανίδου, η οποία επισκέφθηκε για πρώτη φορά την πόλη, της άρεσε πάρα πολύ. Σε αυτό συνετέλεσε φυσικά και η… ξενάγηση της Δέσποινας.

 

 

Η επίσκεψη στο σπίτι του Μωχάμετ Άλη 

 

Το άγαλμά του στην ομώνυμη πλατεία, στέκει απέναντι από το σπίτι του, με τον συμβολισμό να λέει ότι γύριζε από τη μάχη για να ξεκουραστεί.

 

Το σπίτι του Μωχάμετ Άλη λειτουργεί ως μουσείο και μια ξενάγηση σε αυτό μας μεταφέρει στην Καβάλα του 18ου αιώνα. Εξάλλου, ο ίδιος, γεννήθηκε στην Καβάλα και έζησε εκεί έως τα 30 του.

 

Το σπίτι του βρίσκεται σε εντυπωσιακή θέση, θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα σπίτια της Καβάλας, ενώ θεωρείται ένα από τα λαμπρότερα σωζόμενα δείγματα της οθωμανικής αρχιτεκτονικής του 18ου αιώνα στην Ελλάδα. Δέσποινα Βανδή και Μελίνα Ασλανίδου περιηγήθηκαν στο μουσείο.

 

Η ερευνήτρια Ισμήνη Μίχα, περιέγραψε στις δύο τραγουδίστριες σημαντικές λεπτομέρειες τόσο για το κτίσμα όσο και για τη ζωή του Μωχάμετ Άλη.