Παραλίες

Στις 10+1 μαγευτικές παραλίες της ηπειρωτικής Ελλάδας συμπεριλαμβάνει ο διαδικτυακός τουριστικός οδηγός FeelHellas τους Αμμόλοφους του Δήμου Παγγαίου.

Το αίτημα των κατοίκων του Παληού για την τοποθέτηση ενημερωτικών πινακίδων για την σημαδότηση πέντε παραλιών της περιοχής αποδέχθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Αλέξης Πολίτης.

Σε νέο έλεγχο προχώρησε η ΔΕΥΑ Καβάλας στα νερά από τις ακτές σε Άσπρη Άμμο, Περιγιάλι, Ναυαγό και Γλάστρες.

Όχι μόνο «σαν τι Θάσο δεν έχει», αλλά τουρίστες που την επισκέφθηκαν πριν χρόνια, ενώ έχουν γυρίσει και άλλα νησιά της χώρας επιστρέφουν στο μέρος που λάτρεψαν και εκθειάζουν τη Θάσο απέναντι σε άλλους προορισμούς.

"Δεν υπάρχουν στη διάθεση μας στοιχεία που να υποδεικνύουν έντονη αυτό το διάστημα παρουσία της μωβ ή της γαλάζιας μέδουσας σε παραλίες της Ανατολικής Μακεδονίας", αναφέρει το ΓΕΩΤΕΕ Ανατολικής Μακεδονίας.

«Ελεύθερες» από μωβ μέδουσες φαίνεται πως είναι η Καβάλα και η Θάσος, σύμφωνα με τις αναφορές του χάρτη inaturalist.org.

Το ξεχωριστό αυτό μέρος αποτελεί έναν από τους πολλούς λόγου που πρέπει να επισκεφθείτε το όμορφο νησί.

Εκεί που το πράσινο συναντάει το μπλε, εκεί ακριβώς βρίσκεται η Θάσος. Κι εκεί βρίσκεται και το "δάκρυ της Αφροδίτης".

Το τσίμπημα της μωβ μέδουσας είναι επώδυνο, λόγω της νευροτοξίνης που μεταφέρει συνεπώς οι λουόμενοι πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή.

Η Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας κατά τη διάρκεια της κολυμβητικής περιόδου προβαίνει σε μικροβιολογικό έλεγχο των θαλάσσιων υδάτων των ακτών που γειτνιάζουν με τις εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων που διαχειρίζεται (Καβάλα και Παληό).

Η Θάσος απέκτησε τον δικό της… ύμνο με τίτλο «Ένα βράδυ μόνο». Tο νέο καλοκαιρινό τραγούδι που συνοδεύεται και από βίντεο δημιουργήθηκε για τη Θάσο από ανθρώπους με μεράκι και αγάπη για το νησί.

Στη 2η θέση παγκοσμίως, μετά την Ισπανία όσον αφορά το πλήθος των Γαλάζιων Σημαιών βρίσκεται για ακόμα μια χρονιά η Ελλάδα, με 581 σημαίες. «Πρωταθλήτρια» στη χώρα μας αναδεικνύεται για ακόμα μια φορά η Χαλκιδική.

 

Την απόλυτη ικανοποίησή τους εκφράζουν στον Δήμο Παγγαίου από την δυνατότητα που υπάρχει κάθε καλοκαίρι στα άτομα με κινητικά προβλήματα

Η Θάσος είναι ένα καταπράσινο νησί με μαγευτικές παραλίες και πλούσια ιστορία. Με φυσικές ομορφιές, σμαραγδένια νερά και γραφικά χωριά.

 

Μόλις φτάσετε στη Θάσο θα συναντήσετε πευκόφυτα δάση που «αγγίζουν» τα σμαραγδένια νερά, διάσπαρτα αρχαία μνημεία, παραθαλάσσια κ

Το καταπράσινο νησί του Βορείου Αιγαίου, μαγεύει τον επισκέπτη με τις πανέμορφες παραλίες και την πλούσια ιστορία.

Ο κόλπος της Καβάλας είναι από τις πιο ζεστές θάλασσες της Μεσογείου! Να ξεκινήσουμε από αυτό, που όπως και να το κάνουμε, είναι παράδοξο διαβάζουμε στον ειδησιογραφικό ιστότοπο newsit.gr το οποίο

Χωρίς ναυαγοσώστη είναι η ακτή της Καλαμίτσας. Δύο βρίσκονται στις ακτές του Παληού, ένας στη Ραψάνη και ένας στο Περιγιάλι.

Στον τόπο καταγωγής της, στην Καβάλα βρέθηκε η Δέσποινα Βανδή και το My Greece.

Με μία σειρά από φωτογραφίες που δείχνουν τις γαλάζιες παραλίες της περιοχής, ο Δήμος Παγγαίου δηλώνει έτοιμος για να υποδεχθεί τους επισκέπτες εν

Αντίστροφη μέτρηση για την επανεκκίνηση μιας ακόμα σειράς δραστηριοτήτων από το Σάββατο, μετά από την εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας και

Δυνατότητα περιορισμού ωραρίου λειτουργίας κέντρων διασκέδασης σε τοπική κλίμακα, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς κρούωντας τον κώδωνα του κινδύνου εν

Σελίδες