Παναγία

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (06/09), στην είσοδο του οικισμού της Παναγίας στη Θάσο.

Παντού υπάρχει μια εκκλησία της Παναγιάς. Πάνω στο βουνό ή δίπλα στη θάλασσα. Μέσα στην πόλη ή σε κάποια εξοχή. Όπου κι αν τιμάται η χάρη Της, χιλιάδες προσκυνητές τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου θα διανύσουν χιλιόμετρα για να την προσκυνήσουν.

Παραμονή του Δεκαπενταύγουστου, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Καβάλα, τιμήθηκε η κοίμηση της Θεοτόκου.

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των ιερών ακολουθιών στην Παναγία της Θάσου, ενόψει του Δεκαπενταύγουστου:

Ο Λαογραφικός Σύλλογος Παναγίας Θάσου "ο ΒΑΚΧΟΣ" διοργάνωσε την υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας με την ονομασία «Φωτογραφική Βόλτα Παναγίας».

Ανακοίνωση για κατάθεση αιτήσεων για την προμήθεια κάρτας στάθμευσης μονίμου κατοίκου στη χερσόνησο της Παναγίας εξέδωσε ο δήμος Καβάλας.

Το απόγευμα της Παρασκευής (02/06) σημειώθηκε τροχαίο ατύχημα στη Θάσο, έξω από την Παναγία, με δύο αυτοκίνητα να συγκρούονται ενώ κινούνταν σε διαφορετικό ρεύμα κυκλοφορίας.

Το τριήμερο 7-9 Ιουνίου ο Σύλλογος κατοίκων συνοικίας Νεάπολης θα διοργανώσει έκθεση ζωγραφικής στην Παλιά Μουσική στην Παναγία.

Η Παλιά Πόλη της Καβάλας θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως πραγματικό κόσμημα για την όμορφη πόλη της Ανατολικής Μακεδονίας.

Ένα ασυνήθιστο περιστατικό συνέβη το πρωί της Πέμπτης 2 Μαρτίου στην Παναγία της Θάσου. Απορριμματοφόρο που περνούσε από στενό σημείο στο δρόμο για την εκκλησία χτύπησε σε σπίτι και έριξε τον τοίχο της πρόσοψης.

Ένα θέμα που προκαλεί ανησυχία φέρνει στην δημοσιότητα η δημοτική παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης στη Θάσο.

Πολύς ήταν ο κόσμος ο οποίος πήγε και φέτος στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη συνοικία της Παναγίας στην Καβάλα παραμονή του Δεκαπενταύγουστου.

Μία θαλάσσια χελώνα του είδους καρέτα - καρέτα εντοπίστηκε νεκρή, το απόγευμα της Τετάρτης (14/7), στην παραλία Χερσονήσου στην Παναγία Καβάλας.

Ο Μεχμέτ Αλή υπήρξε μία από τις σπουδαιότερες

Με πρωτοβουλία του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Καβάλας, στολίστηκε με πολύχρωμα λουλούδια και αρωματικά φυτά η

Πάνω από 900 αρωματικά φυτά θα φυτέψει την Τετάρτη (28/4) σε διάφορα σημεία στη Χερσόνησο της Παναγίας

Στην… αγκαλιά της «Ελπίδας», την κακοκαιρία που πλήττει την χώρα, «έπεσε» το χωριό Παναγία της Θάσου.

 

Η ιστορική φωτογραφία εικόνα, αποτυπώνει την Καβάλα το 1912. Διακρίνεται η συνοικία της Παναγίας, το Ιμαρέτ και το Φρούριο. Εκείνη την περίοδο, τον Οκτώβριο του 1912, η Καβάλα είχε καταληφθεί από τους Βουλγάρους κατά τη διάρκεια του Α' Βαλκανικού Πολέμου. 

Η πάλαι ποτέ «Μέκκα του καπνού» και μια από τις ωραιότερες πόλεις-λιμάνια της χώρας, η

Στο πλαίσιο της διαβούλευσης για την εφαρμογή της ελεγχόμενης στάθμευσης στη χερσόνησο της Παναγίας και την οργανωμένη προβολή των airbnb που εδρεύουν σε αυτήν, ενημερώνουμε τους ιδιοκτήτες τους ότι τη Δευτέρα 30 Αυγούστου 2021, στις 11:00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο Δημοτικής Αστυνομίας, Απόστολο Μουμτσάκη.

Οι πιστοί γιορτάζουν την Κοίμηση της Θεοτόκου με κατάνυξη αλλά και την απαραίτητη προσοχή λόγω κορονοϊού.

«Ο Δήμος της Θάσου, λαμβάνοντας υπόψη το πλαίσιο των μέτρων προστασίας από τον COVID-19 και λόγω των δύσκολων υγειονομικά συνθηκών που επικρατούν στη Χώρα, ενημερώνει του ενδιαφερόμενους ότι δεν θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη εμποροπανήγυρης στην Παναγιά Θάσου στις 14 και 15 Αυγούστου 2021

Σελίδες