Την ανάγκη να εμβολιαστεί όσο γίνεται μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού προκειμένου να αποφευχθεί ένα τέταρτο κύμα πανδημίας από το φθινόπωρο, αλλά και τον καθοριστικό ρόλο που θα παίξει ο εμβολιασμός στο τουριστικό προϊόν της περιοχής μας, εξήγησε ο παθολόγος γιατρός Μιχάλης Σωτηρόπουλος, μιλώντας στον KavalaNews 102.8

 

«Ο τουρισμός και η εστίαση θα βασιστεί φέτος σε αυτούς που μπορούν να κινηθούν ελεύθερα. Περιμένουμε τουρισμό από αυτούς που έχουν εμβολιαστεί. Δεν μπορούμε εμείς οι ίδιοι να "πυροβολούμε" τα πόδια μας. Έπρεπε να ήμασταν οι πρώτοι που θα δώσουμε το καλό παράδειγμα και να βασιστούμε σε αυτό. 

 

Δεν μπορώ να καταλάβω ανθρώπους που βιοπορίζονται από την εστίαση και τον τουρισμό και αρνούνται να εμβολιαστούν και είναι και αντίθετοι στο πιστοποιητικό εμβολιασμού», λέει ο κ. Σωτηρόπουλος.  

 

Ακούστε όσα δήλωσε στον KavalaNews 102.8: 

 

Για όσους είναι διστακτικοί:

 

«Δεν μπορώ να καταλάβω αυτόν τρόπο σκέψης. Τα εμβόλια έχουν εφαρμοστεί σε δισεκατομμύρια ανθρώπους. Μιλάμε για έναν εμβολιασμό σχεδόν όλου του πλανήτη. Δεν υπάρχει δικαιολογία. Αν δεν βάλουμε πλάτη όλοι δεν θα φτάσουμε σε καλά εμβολιαστικά νούμερα» τονίζει. 

 

«Υποχρεωτικός εμβολιασμός στους υγειονομικούς»

 

«Αυτό είναι ένα νομικό ζήτημα. Το συζητούν οι συνταγματολόγοι και οι νομικοί, αλλά σε κάποιες δραστηριότητες όπως τους υγειονομικούς σε νοσοκομεία, κλινικές, σε κέντρα αποκατάστασης, μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων είναι λογικό να είναι υποχρεωτικός. Δεν είναι νοητό να αφήνουμε ευάλωτους αυτούς τους ανθρώπους. Ο καθένας έχει δικαίωμα να μην εμβολιαστεί αλλά αν δεν θέλει, αλλά δεν θα πρέπει να δουλεύει πλέον εκεί» επισημαίνει. 

 

«Να αποφύγουμε το πισωγύρισμα»

 

«Εάν έχουμε πετύχει ποσοστά πάνω 70-75% ανάλογα και με ποια στελέχη του ιού επικρατούν εκείνη την εποχή μπορεί να το αποφύγουμε. 

 

Αν δεν φτάσουμε σε υψηλά επίπεδα ανοσίας και αν υπάρχουν πιο μεταδοτικά στελέχη τότε ίσως θα έχουμε πισωγύρισμα» λέει ο Μιχάλης Σωτηρόπουλος.