γράφει ο

Βύρων Β. Δημητριάδης

 

“...Ένα μόνο σκοτεινό διάλειμμα: την περίοδο κατά την οποία επικράτησε ο διχαστικός λαϊκισμός, το 2015.

 

Τότε που η χώρα οδηγήθηκε ένα μόλις βήμα πριν τον γκρεμό. Και πάλι όμως, οι προοδευτικές δυνάμεις αντιστάθηκαν και διέλυσαν τα έωλα συνθήματα.

 

Κράτησαν τον τόπο στην Ευρώπη και στο κοινό νόμισμα. Και τελικά συνέτριψαν τη δημαγωγία μαζί με το διπλό αντιευρωπαϊκό και αντιδημοκρατικό ψέμα, τόσο αυτό με το αριστερό προσωπείο όσο και εκείνο με το ακροδεξιό πρόσωπο του φασισμού και του μίσους...”

 

(αυτά παθαίνεις όταν λαθεμένα στην έννοια “φασισμός” τοποθετούσες τη ναζιστική Χρυσή Αυγή και το πραγματικά φασιστικό κόμμα, η ΝΔ του Σαμαρά και του Κούλη, τοποθετούνταν λαθραία εντός του “συνταγματικού τόξου”).

 

Την ίδια ώρα που ο Κούλης (ο χ...μένος), ως μεταφασίστας βιοεξουσιαστής πρωθυπουργός, έδειχνε πώς γεφυρώνεται ο φασισμός (και μάλιστα: ο κοινοβουλευτικός φασισμός) με τον ναζισμό στα πλαίσια του λεγόμενου “κοινού ευρωπαϊκού τρόπου ζωής”, ένας άλλου είδους ευρωπαίος, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Ιταλός Νταβίντ Σασόλι, παραδεχόταν, στην ίδια εκδήλωση, ότι η Ευρώπη αντιμετώπισε με λάθος τρόπο την Ελλάδα την περίοδο των μνημονίων, λέγοντας πως “...συνειδητοποιήσαμε ότι οι παλιοί κανόνες, οι κανόνες του παρελθόντος, δεν είναι επαρκείς για να αντιμετωπίσουμε τις τωρινές προκλήσεις και τις προκλήσεις του μέλλοντος.

 

Και, βεβαίως, αυτή η συνειδητοποίηση μας απέτρεψε από το να υποπέσουμε στα λάθη του παρελθόντος, που η Ελλάδα και οι πολίτες της γνωρίζουν πάρα πολύ καλά...”.

 

Είπε ακόμη ότι “...Δεν μπορούμε να βασιστούμε σε κανόνες του παρελθόντος, που έχουν παραμελήσει πολίτες, που έχουν δημιουργήσει ανισότητες και έχουν προξενήσει αδικίες...”

 

Αν και η ομιλία του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ήταν σε ολοφάνερη αντίθεση με αυτή του Κούλη (του χ...μένου), κάποια πράγματα λέχθηκαν μ' έναν πολύ κομψό τρόπο αφήνοντας ερωτηματικά όπως, για παράδειγμα, ποιοι ακριβώς είναι αυτοί οι “παλιοί κανόνες”, ποια τα “λάθη” και ποιοι “συνειδητοποίησαν”;

 

Δύο μόλις ημέρες πριν την εκδήλωση, το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο της Καρλσρούης αποφάσισε ότι τον Ιούλιο του 2015 η γερμανική κυβένρηση θα έπρεπε να είχε ενημερώσει εγκαίρως τη Βουλή για τη στάση που θα κρατούσε στα κοινοτικά όργανα ως προς το ελληνικό ζήτημα.

 

Τα γνωρίζαμε, αλλά τώρα λέγονται και επισήμως: Μέρκελ και Σόιμπλε παρέκαμπταν δικτατορικά τη γερμανική Βουλή και τα θεσμικά όργανα της Ε.Ε και επέβαλλαν την άποψή τους ως απόφαση με τον πιο βάναυσο βιοεξουσιαστικό τρόπο.

 

Χαρακτηριστική η αποκάλυψη του δικαστηρίου ότι αποσπάσματα με τις γερμανικές θέσεις που κατατέθηκαν και περιλάμβαναν την πρόταση για προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία -το σώμα, δηλαδή, του εκβιαστικού πραξικοπήματος- συμπεριλήφθηκαν σχεδόν κατά λέξη στην απόφαση του Γιουρογκρουπ!

 

Η προσφυγή στην Καρλσρούη είχε γίνει τότε από το γερμανικό κόμμα των Πρασίνων.

 

Είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι ο Ιταλός γνώριζε τη συγκεκριμένη απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου όπως γνωρίζει και τον ρόλο που έπαιξε το φασιστικής έμπνευσης και λειτουργίας, το μη θεσμικό όργανο της Ε.Ε, η Κομισιόν.

 

Γνώριζε, ακόμη, ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι υπό γερμανική επιρροή και όχι μόνο από την πρόσφατη αρνητική ψήφο των ευρωβουλευτών της ΝΔ, για την προσωρινή άρση των πατεντών των εμβολίων, ακολουθώντας πιστά τη γερμανική εντολή και τα γερμανικά συμφέροντα.

 

Επομένως δεν θα πρέπει να ταράχτηκε ακούγοντας τον Κούλη (τον χ...μένο) να δηλώνει με τον πιο επίσημο τρόπο ότι ως Ευρώπη θεωρεί τον Σόιμπλε και την Μέρκελ.

 

Ίσως να γνωρίζει την ιστορία της γερμανοδουλείας αυτής της παράταξης, τον δωσιλογισμό των γερμανοτσολιάδων.

 

Ίσως ήρθε στη χώρα μας προετοιμασμένος να υπερασπιστεί τον λαό μας ενάντια στον έλληνα πρωθυπουργό που μας θεωρεί “αδαή κοινωνική πλειοψηφία” (το βλακώδες σ' αυτή τη φράση βρίσκεται στο ότι μίλησε για “κοινωνική πλειοψηφία” και όχι για “εκλογική”, “συγκυριακή”).

 

Άμεση ήταν η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ. Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για “εμπρηστική και διχαστική ομιλία” προσθέτοντας “...θα του προτείναμε όμως τον όρο “προοδευτικές δυνάμεις” και “λαϊκισμό” να μην τον ξαναπιάσει στο στόμα του, αυτός που προεκλογικά ντύθηκε Μακεδονομάχος και οργάνωνε συλλαλητήρια μίσους και διχασμού ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών αγκαλιά με τη Χρυσή Αυγή προκειμένου να γίνει Πρωθυπουργός...”.

 

“...Στη Βουλή -γράφει η “ΑΥΓΗ”-, εκεί όπου φυγομαχεί ο πρωθυπουργός, έδωσε απάντηση ο Τσίπρας στη “...διχαστική και θρασύτατη” τοποθέτησή του: “...κομματάρχης της Δεξιάς σε καφενείο, με λόγο ανιστόρητο, διχαστικό, εμπρηστικό, με λόγο που εξίσωνε την Αριστερά με τον φασισμό...”.

 

Είναι “...ο μεγαλύτερος δημαγωγός, η μεγαλύτερη πολιτική απάτη στην ιστορία του τόπου...”...

 

Ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε και την αναφορά Μητσοτάκη σε προοδευτικές δυνάμεις:

 

“...Οι “Βάστα Σόιμπλε” έγιναν προοδευτικοί και όλοι οι υπόλοιποι γίναμε “φασίστες”... Ο κ. Μητσοτάκης “αποδεικνύει ότι δεν είναι απλά θρασύδειλος, αλλά είναι και αμετανόητος...”... ήταν το συμπέρασμα του Αλέξη Τσίπρα...”

 

“...Δυστυχώς για τη χώρα -γράφει η “ΕφΣυν”- ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην εκδήλωση για τα 40 χρόνια της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή οικογένεια, νόμιζε ότι απευθύνεται σε ακροατήριο φανατικών του κόμματός του. Ξέχασε πως είναι πρωθυπουργός όλων των ελλήνων, όπως συχνά διατείνεται, και διάλεξε να ακολουθήσει έναν διχαστικό και ολισθηρό δρόμο, που ντρόπιασε όχι μόνο τον ίδιο αλλά και τη χώρα μπροστά στα μάτια κορυφαίων ευρωπαίων παραγόντων...

 

Ο λαός γνωρίζει τις ανασφάλειες του Πρωθυπουργού αλλά και την αλλαζονεία του.

 

Θα περιμέναμε όμως να μην τις εκφράζει μπροστά σε ξένους προσκεκλημένους.

 

Να μη “φωνάζει” ότι η διακυβέρνηση της χώρας είναι αποκλειστικό προνόμιο της συντηρητικής παράταξης και μόνο, επειδή απλώς δεν είναι.

 

Εκτός κι αν φοβάται ότι το ενδεχόμενο μιας νέας κυβέρνησης της Αριστεράς και των προοδευτικών δυνάμεων...”

 

Εντάξει. Μπορούν οι εφημερίδες, για δικούς τους λόγους, να γράφουν γενικά και αόριστα, ας πούμε, για “αποκλειστικά προνόμια”.

 

Μπορεί και ο ΣΥΡΙΖΑ να μιλά για “Μακεδονομάχους και εναγκαλισμούς με τη Χρυσή Αυγή” χωρίς να ξεκαθαρίζει ότι όπως οι δηλωμένοι νεοναζί αντιμετώπιζαν τη Συμφωνία των Πρεσπών στη βάση της “καθαρής φυλής, του αίματος και της γης” έτσι και η ΝΔ των Σαμαρά-Κούλη κινούταν, και συνεχίζει να κινείται, στην ίδια γραμμή, ως “σοβαρή” λες, Χρυσή Αυγή.

 

Υπάρχει όμως κάτι πιο ισχυρό, κάτι που δεν δικαιολογείται, που δεν μπορεί να μένει αναπάντητο κι αυτό είναι η μόνιμη ασέβεια που δείχνει προς τον λαό μας.

 

Να τον τιμωρήσουμε -και δεν εννοώ να τον χ...ουμε κι εμείς ομαδικά (μια τέτοια περίπτωση σίγουρα θα την ξεπερνούσε δηλώνοντας, ας πούμε, κοπρομανής, και μάλιστα, ειδήμων).

 

Εννοώ να πάρουμε από τα χέρια του τη χώρα μας πριν μας οδηγήσει σε καταστάσεις μη αναστρέψιμες.

 

Υ.Γ. Πρόσφατα στην γερμανική “Bild” δήλωσε ότι “...πλησιάζουμε την ανοσία της αγέλης... μετά μουσικής...”!!!