«Το οκτάωρο είναι το νόμιμο ωράριο κάθε εργαζόμενου, είναι επαρκώς κατοχυρωμένο και δεν χρειάζεται από τον κ. Χατζηδάκη για επιπλέον κατοχύρωση» επισημαίνει η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Τάνια Ελευθεριάδου απαντώντας στις αιτιάσεις της κυβέρνησης ότι θα διαφυλάξει περισσότερο την οκτάωρη εργασία. 

 

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό KavalaNews 102,8 και στον Τάσο Αποστολίδη τόνισε πως η κυβέρνηση στην πραγματικότητα καταργεί το οκτάωρο ενώ στην ουσία ο εργοδότης θα επιβάλλει στον εργαζόμενο να εργάζεται παραπάνω.

 

Ακούστε τι είπε στον KavalaNews 102,8 η κ. Ελευθεριάδου

 

 

«Η διευθέτηση του χρόνου εργασίας ισχύει εδώ και δεκαετίες αυτό που γίνεται τώρα είναι κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων», ανέφερε η κ. Ελευθεριάδου και εξήγησε πως για πρώτη φορά θα υπάρχει διαπραγμάτευση του εργαζόμενου με τον ίδιο τον εργοδότη στο πλαίσιο των ατομικών συμβάσεων, χωρίς την προστασία των συλλογικών οργάνων για τη διασφάλιση της συλλογικής σύμβασης εργασίας. 

 

Τέλος η κ. Ελευθεριάδου τόνισε πως κοινωνία δεν θα πρέπει να αφήσει αυτό το νομοσχέδιο να ψηφιστεί «Η κοινωνία θα πρέπει να βγει στους δρόμους», είπε και προέβλεψε πως ακόμα και αν ψηφιστεί θα καταργηθεί στην πράξη.