Δεύτερες σκέψεις κάνουν οι Ρουμάνοι τουρίστες για να επισκεφθούν την περιοχή μας τις επόμενες ημέρες. Η Ρουμανία έβαλε την Ελλάδα στις «κίτρινες» περιοχές του επιδημιολογικού χάρτη, κάνοντας δυσκολότερο το ταξίδι σε όσους θέλουν να επισκεφθούν την Θάσο, την Καβάλα ή άλλα σημεία της χώρας. 

 

«Αυτό σημαίνει ότι οι μόνο οι εμβολιασμένοι Ρουμάνοι επισκέπτες μπορούν να εισέλθουν και να επιστρέψουν ελεύθερα στη χώρα τους. Οι υπόλοιποι κατά την επιστροφή τους πρέπει να παραμείνουν σε καρνατίνα για περίπου δύο εβδομάδες. Πιστεύουμε ότι σε 15 μέρες θα γίνει η αναθεώρηση της λίστας», είπε στον KavalaNews 102.8 o πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, Γιάννης Μαρκιανός.  

 

Επίσης ο κ. Μαρκιανός εξήγησε ότι τα πράγματα είναι ρευστά και το μέλλον αβέβαιο: «Πρέπει να προσέξουμε την κατάσταση που θα έχουμε ως χώρα και ως προορισμός γιατί το ίδιο με την Ρουμανία μπορεί να γίνει και στη Γερμανία και την Αγγλία που στις αρχές Μαϊου θα ανανεώσει τις σχετικές λίστες». 

 

Για τις κρατήσεις τις μέρες του Πάσχα είπε ότι: «είχαμε κάποιες κρατήσεις, αλλά δεν ξέρουμε αν θα παραμείνουν τελικά». 

 

Επίσης για το άνοιγμα της Νυμφαίας ο κ. Μαρκιανός σημείωσε πως: «Είχαμε την ευχάριστη εξέλιξη με το άνοιγμα του μεθοριακού σταθμού. Τα πράγματα αλλάζουν συνεχώς. Πρέπει να φροντίσουμε ότι ο προορισμός μας θα είναι “καθαρός”. Όταν μπλέκονται πάνω από ένα υπουργεία δεν ξέρουμε από που μπορεί να προκύψει πρόβλημα». 

 

Ακούστε όσα δήλωσε ο Γιάννης Μαρκιανός στον KavalaNews 102.8: