Συνεδριάζει σήμερα Τετάρτη 7 Απριλίου η επιτροπή των λοιμωξιολόγων παρουσία της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως προκειμένου να εξετάσει τα επιδημιολογικά δεδομένα που θα επιτρέψουν το άνοιγμα των σχολείων από τη Δευτέρα 12 Απριλίου. Το βράδυ της Τρίτης συνεδρίασε εκτάκτως η υποεπιτροπή των λοιμωξιολόγων που εξετάζει τα επιδημιολογικά στοιχεία των εξαιρετικά επιβαρυμένων από τον κορονοϊό περιοχών της χώρας, ειδικά της Πάτρας και της Θεσσαλονίκης.

 

Σήμερα η ολομέλεια της επιτροπής πρόκειται να μελετήσει την επιδημιολογική εικόνα ανά περιοχή ώστε να μπορέσει να αποφανθεί την Παρασκευή τι θα πρέπει να γίνει με τα σχολεία.

 

Προτεραιότητα της κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας είναι το άνοιγμα -αρχικά των Λυκείων- στις 12 Απριλίου με όπλο τα self tests, τα οποία θα διατίθενται σταδιακά από την Πέμπτη 8 Απριλίου σε μαθητές και εκπαιδευτικούς. 

 

Στο τραπέζι των συζητήσεων βρίσκεται το σενάριο να δώσουν το “πράσινο” φως μόνο για την Γ’ Λυκείου, καθώς τα παιδιά έχουν μπροστά τους τις Πανελλαδικές εξετάσεις. Ωστόσο τίθεται ζήτημα με την τηλεκπαίδευση των άλλων δύο τάξεων καθώς δεν μπορεί να συνδυαστεί η εξ αποστάσεως με την δια ζώσης εκπαίδευση. Επίσης τους λοιμωξιολόγους προβληματίζει και η επιδημιολογική εικόνα που εμφανίζουν κάποιες περιοχές όπως αυτή της Θεσσαλονίκης, όπου υπάρχουν αυξημένα δεδομένα, ενώ στην Αττική -όπως αναφέρουν οι ειδικοί- υπάρχει σταθεροποίηση.

 

Η συζήτηση για το άνοιγμα Γυμνασίων και Δημοτικών μετατίθεται – όπως όλα δείχνουν – για μετά το Πάσχα.

Πηγή ΕΡΤ