Αντιδράσεις έφερε η επιστράτευση ιδιωτών γιατρών από την κυβέρνηση προκειμένου να στελεχώσουν νοσοκομεία της Αττικής. «Δεν θα έπρεπε να φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Η επιστράτευση επιστημόνων υγείας είναι τραγικό γεγονός για μία ευνομούμενη δημοκρατική χώρα», είπε στον KavalaNews 102.8 η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας, Αναστασία Αντωνίου

 

«Οι αστοχίες και οι παραλείψεις του υπουργού Υγείας προκάλεσαν την επιστράτευση. Υπήρχαν προτάσεις από πλευράς του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου εδώ και μήνες. Πιστεύουμε ότι δεν αναγνώστηκαν.

 

 

"Υπάρχουν εφεδρείες στο ΕΣΥ αλλά και άνεργοι συνάδελφοι που μπορούν να προσληφθούν άμεσα". 

 

 

Το Σάββατο είχαμε μία μαραθώνια συνδιάσκεψη όλοι οι πρόεδροι της χώρα. Φάνηκε η αδυναμία επικοινωνίας με τον υπουργό. Όλοι οι ιδιώτες γιατροί θέλουμε να βοηθήσουμε, αλλά δεν είμαστε άνεργοι", λέει η κ. Αντωνίου. 

 

"Εισπράξαμε απαξίωση"

 

«Αναχαιτίζουμε το κύμα των ασθενών στο νοσοκομείο, είτε είναι ασθενείς με κορωνοϊό είτε με άλλα νοσήματα. Εισπράξαμε απαξίωση», είπε η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας». 

 

«Θα έπρεπε να υπάρχει ένα ευέλικτο ωράριο, αλλά και το νομικό πλαίσιο, στο οποίο εθελοντικά οι ιδιώτες γιατροί θα συνδράμουν στο ΕΣΥ και με κάλυψη αστικής ευθύνης τόσο για νοσοκομειακούς όσο και για ιδιώτες που θα συνδράμουν.

 

Φτάσαμε στο σημείο της επιστράτευσης γιατί δεν εισακουστήκαμε. Έγιναν ελάχιστες προσλήψεις γιατρών στο ΕΣΥ, παρόλο που ο υπουργός υγείας λέει ότι έγιναν 10.000. 

 

Ζητούσαμε από τον υπουργό να μας κάνει ένα πλάνο για το ποιες ειδικότητες χρειάζονται και με ποιο καθεστώς και τον βρήκαμε αδιάβαστο, δεν ήξερε να μας απαντήσει», είπε η Αναστασία Αντωνίου