Η επιστροφή του τουρισμού στην κανονικότητα θα είναι σταδιακή, είπε μιλώντας στον kavalanews102,8 ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Καβάλας Αντώνης Μιτζάλης. 

 

Προέβλεψε ότι η ανάκαμψη θα ξεκινήσει το 2022 και είπε ότι θα χρειαστεί μία διετία ή και τριετία για να επανέλθει η τουριστική κίνηση στη χώρα μας στα νούμερα του 2019. 

 

Για το πράσινο πιστοποιητικό είπε πως θα πρόκειται για μια αδιάβλητη διαδικασία που θα ελέγχεται ηλεκτρονικά καθώς την περασμένη χρονιά εντοπίστηκαν μη γνήσια πιστοποιητικά με τα οποία πολλοί επιχείρησαν να εισέλθουν στη χώρα. 

 

Συγκεκριμένα ο κ. Μιτζάλης είπε μεταξύ άλλων: 

 

«Τα πράσινα πιστοποιητικά αποτελούν μία τουριστική βίζα ουσιαστικά. Δεν μιλάμε για απελευθέρωση της τουριστικής κίνησης αυτή τη στιγμή, μιλάμε για μια διαδικασία ελεγχόμενη. Δεν αποφεύγουμε τη γραφειοκρατία απλώς τη βοηθάμε να γίνει ηλεκτρονικά και να είναι αδιάβλητη αλλά θα υπάρχει γραφειοκρατία. Όμως δεν πρέπει να συγχέουμε το 2019 με το 2021. Θα είμαστε σε μια περίοδο που ο τουρισμός θα έρχεται μέσα από ένα πάρα πολύ ισχυρό φίλτρο. 

 

Μέχρι προχθές συζητούσαμε ότι υπήρχαν πολλά μη γνήσια πιστοποιητικά. Ένα πιστοποιητικό που θα είναι ηλεκτρονικό και αδιάβλητο λύνει αυτά τα προβλήματα Δε θα είναι μια λευκή κάρτα για να περνάς τα σύνορα. 

 

Προφανώς θα γίνεται έλεγχος και με το σκανάρισμα θα αναγνωρίζει αν κάποιος είναι εμβολιασμένος και ό,τι άλλα θα αναγράφει. Το θέμα είναι ότι θα υπάρχει ένα πιστοποιητικό το οποίο θα είναι αδιάβλητο. Εγώ εκεί μένω θα είναι αδιάβλητη και καθαρή διαδικασία σε όλη την ευρωπαϊκή ένωση».