Στην Καβάλα και την Ελευθερούπολη γίνονταν περί τις 100 έως 150 πρώτες δόσεις εμβολίου ημερησίως, αριθμός που άρχισε να αυξάνεται από την Τετάρτη 3/3/2021 και μετά.

 

Μόλις το 3% των κατοίκων του νομού Καβάλας είναι πλήρως εμβολιασμένο με το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, δύο μήνες μετά την έναρξη των εμβολιασμών στη χώρα. 

 

Αυτό προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα το Υπουργείο Υγείας για την Εθνική Εκστρατεία Εμβολιασμού. 

 

Μέχρι και την Πέμπτη 4/3/2021 στην ηπειρωτική πλευρά του νομού Καβάλας είχαν εμβολιαστεί 6.452 άτομα με την πρώτη δόση του εμβολίου κι από αυτά, οι 3.985 είχαν λάβει και τη δεύτερη δόση

 

Στη Θάσο, εμβολιασμένοι με την πρώτη δόση είναι μόλις 440 άτομα, οι περισσότεροι εκ των οποίων (417) έχουν λάβει και τη δεύτερη δόση. 

 

Στην Καβάλα και την Ελευθερούπολη γίνονταν περί τις 100 έως 150 πρώτες δόσεις εμβολίου ημερησίως, αριθμός που άρχισε να αυξάνεται από την Τετάρτη 3/3/2021 και μετά. 

 

Στον αντίποδα, στο νησί της Θάσου οι εμβολιασμοί έχουν πρακτικώς «παγώσει» μιας και μετρημένες στα δάχτυλα ή και μηδενικές είναι οι πρώτες δόσεις εμβολιασμών που γίνονταν τις προηγούμενες ημέρες ενώ την Πέμπτη σταμάτησαν κι οι εμβολιασμοί δεύτερης δόσης. 

 

Σημειώνεται ότι στο εμβολιαστικό κέντρο που λειτουργεί στον Πρίνο υπάρχει μόνο μια εμβολιαστική «γραμμή» ενώ κανονικά έχουν προβλεφθεί τρεις. Ωστόσο, το σύστημα του Υπουργείου Υγείας δεν εμφανίζει καθόλου διαθέσιμα ραντεβού

 

Εξάλλου, στη Χρυσούπολη δεν έχουν αρχίσει καν οι εμβολιασμοί και δεν προβλέπεται αυτό να γίνει πριν τις 15 Μαρτίου (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ περισσότερα).