Ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 19ου Δημοτικού σχολείου-νηπιαγωγείου Καβάλας μετά τον εντοπισμό κρούσματος κορωνοϊού στο σχολείο ζητούν από τους αρμόδιους φορείς της Καβάλας, το κλείσιμο του τμήματος, αίτημα όμως που δεν έγινε δεκτό διότι όπως αναφέρει ο Σύλλογος “το κρούσμα θεωρείται εκτός σχολείου”.

 

Σε ανάρτησή του ο Σύλλογος Γονέων του 19ου Δημοτικού αναφέρουν: 

 

«Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες του σχολείου μας μετά τη διάγνωση μαθητή του σχολείου μας ως θετικού κρούσματος COVID19, ο Σύλλογος απέστειλε το αίτημα που επισυνάπτεται σε όλους τους αρμόδιους φορείς. 

 

Σας γνωρίσουμε ότι ήρθαμε και σε τηλεφωνική επικοινωνία με το Νομίατρο και το Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στους οποίους και μεταφέραμε την ανησυχία μας για την αντιμετώπιση του περιστατικού. 

 

Οι ανωτέρω μας απάντησαν ότι από τα πρωτόκολλα διαχείρισης του Υπουργείου Υγείας και Παιδείας δε προβλέπεται κλείσιμο τμήματος στη δική μας περίπτωση καθώς θεωρείται κρούσμα εκτός σχολείου.

 

Όσον αφορά τα τεστ, μας παρέπεμψαν στον ΕΟΔΥ με τον οποίο δεν έγινε ακόμα δυνατή η επικοινωνία. Θα σας ενημερώσουμε για ότι νεότερο».

 

Επίσης θετικός εντοπίστηκε μαθητής του 7ου Γυμνασίου Καβάλας Γτάξης του σχολείου. 

 

Δείτε την επιστολή