κρούσμα

Ακόμη ένα κρούσμα κορωνοϊού σε σχολείο της Καβάλας. Αυτή τη φορά το κρούσμα εντοπίστηκε σε νηπιαγωγείο της πόλης. Η μητέρα του παιδιού, μετά τις απαραίτητες εξετάσεις διαπίστωσε ότι βρέθηκε θετικό στον ιό στο πρώτο τεστ στο οποίο υποβλήθηκε

Εκτός από τις πρωτιές στα lockdown, η Ξάνθη φαίνεται ότι διαθέτει άλλη μια πρωτιά στην πανδημία καθώς καταγράφεται το πρώτο περιστατικό επαναλοίμωξης από τον COVID-19

Θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε υπάλληλος σε δημόσια υπηρεσία της Καβάλας με αποτέλεσμα να υπάρξει κινητοποίηση για την προστασία των συναδέλφων του αλλά και των συναλλασσομένων με την υπηρεσία. 

Από τα 228 εγχώρια κρούσματα σε σύνολο 259 κρουσμάτων, τα 26 συνδέονται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας, τα 14 με ιχνηλατήσεις επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και 4 με γνωστές συρροές

Το πρωί της Δευτέρας 27 Ιουλίου, καταγράφτηκε ένα ακόμα θετικό κρούσμα κορωνοϊού στην Καβάλα -όπως επιβεβαίωσε και ο διοικητής του νοσοκομείου Καβάλας Ντίνος Κλειτσιώτης.

Στην κλινική που έχει διαμορφωθεί για την αντιμετώπιση κρουσμάτων κορωνοϊού στο Νοσοκομείο Καβάλας νοσηλεύεται ένας 52χρονος, κάτοικος της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Στο «Κωνστάντειο» Γηροκομείο διαπιστώθηκε το πρωί της Πέμπτης 9 Ιουλίου θετικό κρούσμα στο κορωνοϊό. Πρόκειται για άνδρα ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες έχει απομονωθεί ενώ έχουν ληφθεί όλα τα προβλεπόμενα προστατευτικά μέτρα για τους υπόλοιπους φιλοξενούμενους τού ιδρύματος.

Ο επιχειρηματίας σύμφωνα με τον προϊστάμενο της διεύθυνσης Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας Χρήστο Παπαδόπουλο είναι σε καραντίνα στο σπίτι του και παρουσιάζει ήπια συμπτώματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα, πρόκειται σήμερα να διακομιστεί στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, το οποίο λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς για τον κορωνοϊό

Επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού εντοπίστηκε σε Άγγλο υπήκοο ο οποίος έφτασε στην Καβάλα τις προηγούμενες ημέρες. Σύμφωνα με τον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας Ντίνο Κλειτσιώτη παρουσιάζει ήπια συμπτωματολογία και δεν ήρθε σε επαφή με κανένα καθώς ήταν σε καραντίνα στο σπίτι του από την ημέρα που επέστρεψε από την Αγγλία για προληπτικούς λόγους. 

Το παρακάτω κείμενο δημοσιεύτηκε από την κόρη του 78 χρονου άντρα από την Ζαρκαδιά, ο οποίος εσφαλμένα είχε θεωρηθεί ότι νοσούσε από τον κορωνοϊό, σε λογαριασμό της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ένας 78χρονος από την περιοχή του δήμου Νέστου είναι το νέο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στο νομό Καβάλας. Ο 78χρονος για την ώρα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Καβάλας και εντός της ημέρας θα διακομισθεί στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης.

Το γεγονός ότι υπάρχουν άνθρωποι προσβεβλημένοι από τον ιό και δεν το γνωρίζουν, είναι πλέον μια δημόσια παραδοχή της επιστημονικής κοινότητας αλλά και του κυβερνητικού επιτελείου, που καθημερινά αναφέρεται στο ζήτημα συνήθως πλαγίως.

Επιβεβαιώθηκε το βράδυ της Τρίτης 24 Μαρτίου και δεύτερο κρούσμα κορωνοϊού στο νομό Καβάλας. Πρόκειται για έναν 60χρονο άνδρα ο οποίος ανήκει στο περιβάλλον της 55χρονης που νόσησε την προηγούμενη εβδομάδα

Μετά την γνωστοποίηση για το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην Καβάλα που ΔΕΝ νοσηλεύεται και βρίσκεται σε κατ΄οίκον περιορισμό, και σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις, τα συνολικά κρούσματα στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ανέρχονται σε 10.

Μια 55χρονη γυναίκα είναι το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του κορωνοϊού στο νομό Καβάλας.