Στην Ξάνθη καταγράφεται ο πρώτος νεκρός από τον κορωνοϊό COVID-19 για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. 

 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε στο xanthi2.gr πρόκειται για έναν 77χρονο από τον Εχίνο ο οποίος αντιμετώπιζε και άλλα προβλήματα υγείας και κατέληξε τις προηγούμενες μέρες. 

 

Η ξανθιώτικη ηλεκτρονική εφημερίδα αναφέρει ότι το αποτέλεσμα του τεστ για τον κορωνοϊό στον ηλικιωμένο βγήκε μετά το θάνατο. Ο έλεγχος κρίθηκε αναγκαίος καθώς υπήρξε συσχέτιση με άλλα κρούσματα στον οικισμό κι έτσι επιβεβαιώθηκε εκ των υστέρων ότι ήταν θετικός.

 

Το γεγονός ότι υπάρχουν άνθρωποι προσβεβλημένοι από τον ιό και δεν το γνωρίζουν, είναι πλέον μια δημόσια παραδοχή της επιστημονικής κοινότητας αλλά και του κυβερνητικού επιτελείου, που καθημερινά αναφέρεται στο ζήτημα συνήθως πλαγίως. 

 

Τα "επιβεβαιωμένα κρούσματα" που ανακοινώνονται κάθε απόγευμα, δεν είναι παρά "η κορυφή του παγόβουνου" καθώς η συντηρητική εκτίμηση μιλά για 10.000 κρούσματα στη χώρα ενώ ορισμένοι επιστήμονες μιλούν για πολλαπλάσια. 

 

Εδώ έχει μεγάλη σημασία να υπενθυμίσουμε αυτό που λέμε εδώ και εβδομάδες στο KavalaNews.GR ότι δεν έχουν σημασία τα κρούσματα, ούτε στην Ελλάδα, ούτε σε άλλες χώρες, από τη στιγμή που υπάρχει σοβαρότατη υποκαταγραφή. Το τεστ είναι δυσεύρετο ενώ ελάχιστοι ασθενείς υποβάλλονται σε έλεγχο λόγω των ελλείψεων στα δημόσια νοσοκομεία.

 

Ο μόνος τρόπος για να μετρήσει κανείς τη ζημιά που κάνει ο κορωνοϊός στη χώρα, είναι να παρατηρήσει τους θανάτους και τους νοσηλευόμενους από κορωνοϊό, κυρίως τους διασωληνωμένους σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Είναι ο μόνος αξιόπιστος δείκτης, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για κάθε χώρα.  

 

Υπενθυμίζεται ότι στο νομό Καβάλας έχουν επιβεβαιωθεί επισήμως μόνο 2 κρούσματα κορωνοϊού, εκ των οποίων το ένα νοσηλεύεται στην Αλεξανδρούπολη. Στην πραγματικότητα, όμως, υπάρχουν αμέτρητοι άνθρωποι που έχουν προσβληθεί και ούτε καν το υποψιάζονται. 

**Φωτογραφία αρχείου