Το ασφαλές άνοιγμα του τουρισμού αποτελεί το μεγάλο στοίχημα ενόψει της νέας σεζόν. Το 2020 ήταν δύσκολη χρονιά και για πολλούς καταστροφική. Όσοι ασχολούνται με τον κλάδο εναποθέτουν τις ελπίδες τους σε μία καλύτερη χρονιά.

 

Στην Περιφέρεια ΑΜΘ αυτό που ζητούν είναι το άνοιγμα του μεθοριακού σταθμού της Νυμφαίας

 

«Πέρσι δώσαμε άφεση αμαρτιών γιατί ήταν κάτι πρωτόγνωρο αλλά φέτος η Νυμφαία είναι ζωτικής σημασίας. Είναι ένα θέμα που αφορά την κεντρική κυβέρνηση και πολλά υπουργεία. Πρέπει όλοι οι παράγοντες της περιοχής να πιέσουμε.

 

Επενδύουμε πολύ στον οδικό τουρισμό από τα Βαλκάνια. Είναι δύσκολο γι’ αυτούς τους τουρίστες να έρθουν από τον Προμαχώνα», είπε σε δηλώσεις του στον KavalaNews 102,8 ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Θανάσης Τσώνης.

 

Αυτό που επικρατεί στους φορείς είναι το τρίπτυχο: πιστοποιητικό εμβολιασμού, τη διαθεσιμότητα και τη διενέργεια πολλών rapid tests, αλλά και τη δημιουργία ευρωπαϊκού PLF για την ιχνηλάτηση των ταξιδιωτών. 

 

"Είμαστε αισιόδοξοι last minute κρατήσεις, στην παγκόσμια τουριστική κοινότητα" 

 

Δέλεαρ η υγειονομική ασφάλεια

 

«Η περιφέρεια ΑΜΘ κατάφερε να ανοίξει τον τουρισμό και να ενισχύσει την εικόνα της ως ασφαλής προορισμός. Έχουμε την εμπειρία και είμαστε αισιόδοξοι».

 

«Η πορεία της πανδημίας είναι καθοριστικός παράγοντας, αλλά βλέποντας ότι ο εμβολιασμός εξελίσσεται ομαλά το πρόγραμμα των εμβολιασμών, σε εμάς,  και στην Ευρώπη θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα», επισημαίνει ο κ. Τσώνης

 

«Η υγειονομική ασφάλεια θα αποτελέσει τουριστικό προϊόν, πέρα από τις θάλασσες και τις ομορφιές. Έγιναν επαφές με τουριστικούς πράκτορες από χώρες στόχους και μία σειρά από ενέργειες. Η after covid εποχή ευνοεί τον οδικό τουρισμό απ’ ότι να πάρει κάποιος το αεροπλάνο για τις διακοπές του», δηλώνει ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού.  

 

Στήριξη στις επιχειρήσεις

 

«Το υπουργείο Οικονομικών και Ανάπτυξης ετοιμάζει προγράμματα επιδότησης παγίων δαπανών για τις επιχειρήσεις που έχουν υποστεί ζημιές, ενώ έρχεται το πρόγραμμα "ΓΕΦΥΡΑ" για τα δάνεια των επιχειρήσεων που θα συμπεριλαμβάνονται οι επιχειρήσεις οι οποίες έχουν πληγεί το τελευταίο διάστημα, ενώ σχεδιάζονται κι άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία όπως το νέο ΕΣΠΑ», αναφέρει.