Τις πρωινές ώρες θα εκδηλώνονται τοπικές ασθενείς χιονοπτώσεις στο νοτιοδυτικό-βορειοδυτικό κομμάτι του νομού (κοντά στον Στρυμωνικό και στην ανατολική-βορειανατολική μεριά του Παγγαίου).

 

Εν συνεχεία τις μεσημβρινές ώρες τα φαινόμενα θα αρχίζουν να γενικεύονται στο δυτικό κομμάτι του νομού, ασθενείς χιονοπτώσεις (από την πόλη της Καβάλας και δυτικότερα). Εν συνεχεία τις απογευματινές ώρες τα φαινόμενα θα αποκτήσουν τοπικά μέτρια ένταση και θα επεκταθούν και ελαφρώς ανατολικότερα. Προς τις βραδυνές ώρες ίσως επηρεαστεί από τοπικά ασθενή φαινόμενα και το ανατολικό κομμάτι του νομού, ενώ ο καιρός θα παρουσιάζει βελτίωση από τα δυτικά.

 

Τοπικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν τις βραδυνές ώρες και στο νησί της Θάσου (μέχρι τότε λίγα φαινόμενα εκεί). Στην πόλη της Καβάλας θα εκδηλωθούν κατά περιόδους ασθενείς χιονοπτώσεις από νωρίς το απόγευμα(μέχρι τότε μικρή πιθανότητα για νιφαδοπτώσεις) με πιθανές εξάρσεις μέτριας έντασης κατά τις πρώτες βραδυνές ώρες. H θερμοκρασία θα παρουσιάσει περεταίρω πτώση την Κυριακή, ενώ Κυριακή πρωί και Δευτέρα πρωί στα ηπειρωτικά οι θερμοκρασίες θα είναι εξαιρετικά χαμηλές.

 

πηγή: meteokav.gr