Αρκετές δυσλειτουργίες έχουν εντοπιστεί κατά την πρώτη μέρα αιτήσεων για εμβολιασμό των ηλικιωμένων άνω των 85 ετών. Πολίτες του Νέστου και της Θάσου κατά την υποβολή της αίτησης έχουν λάβει μήνυμα για να εμβολιαστούν στην Ελευθερούπολη.

 

Έτσι, αρκετοί ακυρώνουν το ραντεβού τους και κλείνουν άλλο για τις επόμενες ημέρες, ώστε να εμβολιαστούν στον τόπο τους. 

 

Τα Κέντρα Υγείας Χρυσούπολης και Θάσου προς το παρόν δεν έχουν εμβολιαστικό κέντρο και οι εμβολιασμοί θα αρχίσουν απ’ ότι υπολογίζεται μετά τις 20 Ιανουαρίου σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες. 

 

Τα μόνα πιστοποιημένα εμβολιαστικά κέντρα μέχρι στιγμής είναι το Κέντρο Υγείας Ελευθερούπολης και το Νοσοκομείο Καβάλας. 

 

«Πρέπει να επιταχύνουμε τους εμβολιασμούς» 

 

«Υπάρχει ένα θέμα από τις υπηρεσίες και υπάρχουν καταγγελίες ότι στέλνονται μακριά από τον τόπο που κατοικούν. Πρέπει να αλλάξουμε τρόπο γιατί έτσι πάμε πολύ αργά. Μέχρι χθες εμβολιάσαμε 49.661. Πρέπει να επιταχύνουμε τους εμβολιασμούς και το νοσοκομείο μπορεί να παίξει ρόλο. Δεν αποτελεί όμως επιλογή. Πρέπει να γίνουν πολλά εμβολιαστικά κέντρα. Με το συγκεκριμένο εμβόλιο που έχουμε, οι δυνατότητες χειρισμών είναι λίγες, λόγω του ιδιαίτερου της προφύλαξης τους -70 βαθμούς. Αυτό που λέω είναι ότι όταν έρθουν τα νέα εμβόλια πρέπει να πάμε στις γειτονιές να κάνουμε τα εμβόλια για να έχουμε καλύτερα και πιο γρήγορα αποτελέσματα», είπε στο KavalaNews.GR o παθολόγος και πρόεδρος της επιτροπής νοσοκομειακών λοιμώξεων του νοσοκομείου Καβάλας, Ξενοφών Κροκίδης.  

 

Επίσης ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Πρίνου στην Θάσο, Θωμάς Αγγελόπουλος κατέθεσε υπόμνημα στον διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Δημήτρη Τσαλικάκη, και του ζητά να κινηθεί η διαδικασία ώστε να οριστεί το Κέντρο Υγείας ως εμβολιαστικό κέντρο άμεσα διότι η μετακίνηση των κατοίκων της Θάσου από και προς την Ελευθερούπολη είναι δύσκολη.