"Είμαστε στο πλευρό των γυναικών", αυτό ήταν το μήνυμα που κυριάρχησε στην διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της βίας σε βάρος των γυναικών.

 

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Καβάλας από τον Μάρτιο έως και τον Σεπτέμβριο δέχθηκε 127 νέα αιτήματα, από τα οποία τα 72 αφορούσαν περιστατικά βίας και τα 55 αφορούσαν περιστατικά κοινωνικών διακρίσεων.

 

"Η άσκηση βίας δεν αποτελεί ιδιωτική υπόθεση, αλλά είμαστε όλοι υποχρεωμένοι να βάλουμε ένα τέλος στην κακοποίηση που δέχονται οι γυναίκες λόγω του φύλου τους.Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Καβάλας ανήκει στο πανελλήνιο υποστηρικτικό δίκτυο δομών της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων και  βρίσκεται δίπλα σε κάθε γυναίκα που απευθύνεται σε αυτό. Από το 2013, που ξεκίνησε η λειτουργία του, έχουν ζητήσει βοήθεια περίπου 900 γυναίκες" είπε η κοινωνιολόγος του Συμβουλευτικό Κέντρο του δήμου Καβάλας, Σοφία Μπένου (δες ΕΔΩ).

 

 

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της ομάδας νέων της Καβάλας "Action Team" Νίκος Βουγιούκας τόνισε πως οι Καβαλιώτες αγκάλιασαν μέσα σε ελάχιστες ώρες την καμπάνια με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα (δες ΕΔΩ) και εξέφρασε τις ευχαριστίες του σε όσους συμμετείχαν. 

 

 "Δεν είναι μόνες τους. Είμαστε εδώ να συμπαρασταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις", είπε ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης.