Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών

Με το σύνθημα "Λέμε ΝΑΙ στη ζωή! – Λέμε ΟΧΙ σε κάθε μορφή βίας!", να κυριαρχεί, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 25 Νοεμβρίου 2022

Μνημόνιο συνεργασίας ανάμεσα στο Δήμο Καβάλας και την Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας, για την παροχή υπηρεσιών ασφάλειας και αρωγής σε γυναίκες θύμα

Σε αυτή τη δύσκολη, πρωτόγνωρη, παγκόσμια συγκυρία οι γυναίκες επλήγησαν αλλά δε λύγισαν. Παραμένουν στην πρώτη γραμμή ανταποκρινόμενες με επιτυχία στους πολλαπλούς ρόλους που καλούνται καθημερινά να αναλάβουν.

Μία έρευνα τα στοιχεία της οποίας σοκάρουν, δείχνει ότι ανάμεσα σε 300 γυναίκες, από την Καβάλα, οι 106 έπεσαν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης στο χώρο εργασίας τους. Οι υπόλοιπες δήλωσαν ότι έχουν βιώσει κάτι παρόμοιο.

Πάνω από 900 γυναίκες έχει υποστηρίξει μέχρι σήμερα το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Καβάλας. Το μεγαλύτερο ποσοστό γυναικών καταγγέλλει ενδοοικογενειακή βία, ενώ τα περιστατικά αυξήθηκαν κατά τη περίοδο της καραντίνας.

 

"Είμαστε στο πλευρό των γυναικών", αυτό ήταν το μήνυμα που κυριάρχησε στην διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της βίας σε βάρος των γυναικών.

Η 25η Νοεμβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των γυναικών, η οποία φέτος συμπίπτει με την αναγκαστική παραμονή στο σπίτι λόγω της πανδημίας, ωστόσο οι δράσεις ενημέρωσης δεν λείπουν.

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών  του Δήμου Καβάλας καλείται να διαχειριστεί αρκετές καταστάσεις βίας με τους αριθμούς να... μαρτυρούν την αύξηση των περιπτώσεων. 

 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Καβάλας διοργανώνει ανοιχτή εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού τη Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου στις 6 μ.μ. στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας

Εθιμοτυπική επίσκεψη στη δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα πραγματοποίησε την Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018,  η Γενική Γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Μαρία Γιαννακάκη, η οποία θέλησε να ενημερωθεί  από τη δήμαρχο για τα ζητήματα που  απασχολούν το Δήμο Καβάλας και άπτονται των αρμοδιοτήτων της.

Τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών του Δήμου Καβάλας, ο νομικός Θανάσης Δέλιος και η ψυχολόγος Μαρία Στεργίδου, παρακολούθησαν την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015 το 1o Πανελλήνιο Συνέδριο