Μία έρευνα τα στοιχεία της οποίας σοκάρουν, δείχνει ότι ανάμεσα σε 300 γυναίκες, από την Καβάλα, οι 106 έπεσαν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης στο χώρο εργασίας τους. Οι υπόλοιπες δήλωσαν ότι έχουν βιώσει κάτι παρόμοιο.

 

Η κοινωνιολόγος του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών του Δήμου Καβάλας συμμετείχε στη διαδικτυακή εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σοροπτιμιστικός Όμιλος Καβάλας με θέμα "Κατάχρηση εξουσίας και βία κατά των γυναικών στους χώρους εργασίας".

 

Η κοινωνιολόγος παρουσίασε τις κοινωνικές διαστάσεις του φαινομένου της σεξουαλικής παρενόχλησης στο χώρο εργασίας, όπως επίσης και τα αποτελέσματα της έρευνας που υλοποίησε, το καλοκαίρι του 2020, στο πλαίσιο εκπόνησης της διπλωματικής της εργασίας με τίτλο «Σεξουαλική παρενόχληση κατά των γυναικών στο χώρο εργασίας: Μορφές παρενόχλησης και παράγοντες πρόκλησης του φαινομένου». 

 

Τα στοιχεία: 

 

Στην έρευνα συμμετείχαν 300 ενήλικες γυναίκες από το Νομό Καβάλας, από τις οποίες οι 106 δήλωσαν ότι είχαν δεχθεί σεξουαλική παρενόχληση στο εργασιακό τους περιβάλλον ενώ οι 194 δήλωσαν ότι δεν είχαν βιώσει κάτι παρόμοιο.

 

Δηλαδή, 1 στις 3 γυναίκες στο Νομό Καβάλας έχει πέσει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης στο χώρο εργασίας της.

 

"Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε μέσα από την καρδιά μας τον Σοροπτιμιστικό Όμιλο Καβάλας για τη τιμητική πρόσκληση να λάβουμε μέρος στην εκδήλωση τους και να συζητήσουμε για ένα τόσο σημαντικό και επίκαιρο θέμα. Βρισκόμαστε στο πλάι σας, όπως βρίσκεστε κι εσείς πάντα, και αναμένουμε μια επόμενη συνεργασία", αναφέρει σε σχετική ανάρτηση το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Καβάλας.