βία κατά των γυναικών

Ο Δήμος Καβάλας θα φωταγωγηθεί με πορτοκαλί χρώμα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Εξάλειψης της βίας κατά των Γυναικών (25 Νοεμβρίου)

Mε αφορμή την Διεθνή Ημέρα, 25 Νοεμβρίου για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, το Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας παρουσιάζει την παράσταση «Φτάνει πια».

Σε ποινή φυλάκισης 8 μηνών με αναστολή καταδικάστηκε, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καβάλας, ένας άντρας για ενδοοικογενειακή βία σε βάρος της 31χρονης συζύγου του.

Εκδήλωση με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών πραγματοποιήθηκε αίθουσα του Λυκείου Ελληνίδων

Με το σύνθημα "Λέμε ΝΑΙ στη ζωή! – Λέμε ΟΧΙ σε κάθε μορφή βίας!", να κυριαρχεί, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 25 Νοεμβρίου 2022

Στην υλοποίηση μιας ιδέας της συμβούλου του Δημάρχου Καβάλας σε θέματα Ψυχικής Υγείας και Εκπαίδευσης, Στέλλας Αργυρίου, προχώρησε το πρωί της Παρασκευής 25 Νοεμβρίου 2022 ο Δήμος Καβάλας, σε συνεργασία με τη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ και το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Καβάλας. 

Το μήνυμά της για 25η Νοεμβρίου η οποία καθιερώθηκε από τον ΟΗΕ ως Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών στέλνει η βουλευτής Καβάλας Τάνια Ελευθεριάδου

 «Σπάσε τη Σιωπή» είναι το μήνυμα που απευθύνει το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΑ για τα εγκλήματα κατά των γυναικών. Το μεταφέρουν μέσω τηλεοπτικού μηνύματος έξι γυναίκες δημοσιογράφοι

Το 5ο Γυμνάσιο, το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών και ο Δήμος Καβάλας θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση για τη Διεθνή Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών

Την Παρασκευή (25/11) ξεκινούν οι νέες δράσεις του Σοροπτιμιστικού ομίλου Καβάλας για την εξάλειψη της βίας κατα των γυναικών.

Σοκάρουν τα στοιχεία που δίνει, μιλώντας στον KavalaNews 102.8 η κοινωνιολόγος του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Καβάλας, Σοφία Μπένου. Όπως λέει: «τα τελευταία 4 χρόνια υπήρξαν τουλάχιστον 10-15 περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών». 

Το Γενικό Λύκειο Χρυσούπολης στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα ενάντια στη βία κατά των γυναικών στο πλαίσιο του ευρωπαϊκ

Στη Δράμα, μαθητές λυκείου δημιούργησαν ένα ιδιαίτερο βίντεο, στο οποίο καταδικάζεται η βία κατά των γυναικών, τονίζοντας ότι η γενιά τους δεν ανέχεται κακοποιητικές συμπεριφορές. 

Συμπυκνώνοντας σε μία φράση το νόημα της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, θα λέγαμε το εξής: Μην σωπαίνετε, ΜΙΛΗΣΤΕ!

Με αφορμή την Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών που τιμάται σήμερα, 25 Νοεμβρίου, με στόχο την ευαισθητοποίηση για τα θέματα ενδοοικογενειακής βίας, γυναικείες οργανώσεις και επίσημοι φορείς επικοινωνούν το μήνυμα κατά της έμφυλης βίας.

Σε ένα βίντεο τριών λεπτών, η Θεατρική Ομάδα Λιμεναρίων Θάσου στέλνει το δικό της μήνυμα κατά της βίας, της εργασιακής, της σεξου

Πάνω από 900 γυναίκες έχει υποστηρίξει μέχρι σήμερα το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Καβάλας. Το μεγαλύτερο ποσοστό γυναικών καταγγέλλει ενδοοικογενειακή βία, ενώ τα περιστατικά αυξήθηκαν κατά τη περίοδο της καραντίνας.

 

Ο Δήμος Καβάλας, με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της βίας κατά των Γυναικών, αποδεχόμενος την πρόταση του Σοροπτιμιστικού Ομίλου Καβάλας, αποφάσισε να "χρωματίσει" ένα από πλέον εμβληματικά κτίρια της πόλης.

 

"Είμαστε στο πλευρό των γυναικών", αυτό ήταν το μήνυμα που κυριάρχησε στην διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της βίας σε βάρος των γυναικών.

Η 25η Νοεμβρίου ορίστηκε από τον ΟΗΕ το 1999, ως Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της Βίας κατά των γυναικών. Είναι ημέρα αφύπνισης της Κοινωνίας σχετικά με την παγκόσμια αύξηση περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας, που τείνει να πάρει και χαρακτήρα πανδημίας, σύμφωνα και με τον ΟΗΕ