Στην υλοποίηση μιας ιδέας της συμβούλου του Δημάρχου Καβάλας σε θέματα Ψυχικής Υγείας και Εκπαίδευσης, Στέλλας Αργυρίου, προχώρησε το πρωί της Παρασκευής 25 Νοεμβρίου 2022 ο Δήμος Καβάλας, σε συνεργασία με τη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ και το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Καβάλας. 

 

Πρόκειται για τη φωτογράφηση έξι (6) εθελοντών, οι οποίοι στέλνουν συγκεκριμένα μηνύματα προς όλους τους συμπολίτες μας για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών. 

 

Οι φωτογραφίες τοποθετήθηκαν σε διάφορα σημεία της πόλης (Κέντρο Πληροφόρησης Επισκεπτών της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, Πλατεία Ελευθερίας, Επιμελητήριο Καβάλας, Κέντρο της πόλης) και έχουν ως στόχο να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη και να αποτρέψουν, ει δυνατόν, την εμφάνιση  περιστατικών βίας κάθε μορφής στο μέλλον. 

 

Δηλώσεις 

 

Ψυχολόγος, Σύμβουλος του Δημάρχου Καβάλας σε θέματα Ψυχικής Υγείας και Εκπαίδευσης, Στέλλα Αργυρίου 

 

"Η καμπάνια του Δήμου Καβάλας έγινε με βάση τα πολλά περιστατικά γυναικοκτονιών που έχουμε το τελευταίο χρονικό διάστημα. 

Τα προηγούμενα χρόνια μίλησαν οι γυναίκες, φέτος ήθελα να μιλήσουν οι άνδρες, οι οποίοι είναι πρωταγωνιστές στα περισσότερα περιστατικά.

 

Μέσα από έξι πρόσωπα, διαφορετικών ηλικιών και ιδιοτήτων, ήθελα να στείλω ένα μήνυμα που θα μείνει στην καρδιά και το μυαλό μας. 

 

Εύχομαι αυτή η ημέρα να είναι μια απλή υπενθύμιση και τις υπόλοιπες ημέρες να μάθουμε να αγαπάμε και να σεβόμαστε όχι μόνον τις γυναίκες, αλλά όλους τους συνανθρώπους μας. 

Θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Καβάλας, Θόδωρο Μουριάδη, γιατί αγκάλιασε τη συγκεκριμένη δράση και τον κ. Λάσκαρη Τσούτσα, για τις υπέροχες φωτογραφίες".

 

Πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, Παναγιώτης Αγγελίδης 

 

"Η βία κατά των γυναικών είναι μια παραβατική συμπεριφορά, η οποία αυξάνεται τα τελευταία χρόνια. 

 

Το μόνο θετικό είναι ότι τα στόματα ανοίγουν με λιγότερο φόβο και έτσι ευαισθητοποιείται ένα πολύ μεγάλο μέρος της κοινωνίας. 

 

Χρέος όλων μας είναι να κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να εξαλείψουμε το πρόβλημα. 

 

Όπως είχε αναφέρει ο Αμερικανός συγγραφέας, Χένρυ Μίλλερ, "Ό,τι χρειάζεται βία για να διατηρηθεί, είναι καταδικασμένο". 

 

Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Καβάλας, Ανθή Χατζηφραντζή 

 

"Ο Δήμος Καβάλας δεν θα μπορούσε να λείπει από μια τέτοια δράση. 

 

Σε μια περίοδο που βλέπουμε πάρα πολλά περιστατικά βίας κατά των γυναικών, είναι πολύ σημαντικό να περάσουμε το μήνυμα και στα παιδιά. 

 

Αν ευαισθητοποιηθούν όσοι βρίσκεται στην παιδική και εφηβική ηλικία, θα έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα". 

 

Ψυχολόγος του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών του Δήμου Καβάλας, Μαρία Στεργίδου 

 

"Το μήνυμα κατά της βίας των γυναικών είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. 

 

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Καβάλας, όπως και ο Δήμος Καβάλας, στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις την εξαιρετική πρωτοβουλία της κ. Αργυρίου. 

 

Αυτό που θέλω να πω σε όσες γυναίκες είναι θύματα βίας, να μη διστάσουν, να μιλήσουν στα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου, χωρίς να ντραπούν, για να ζήσουν μία ζωή όπως αξίζει σε κάθε άνθρωπο".

 

(δελτίο Τύπου)