Στην Καβάλα βρίσκεται στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας της η επικεφαλής του πρωθυπουργικού γραφείου της Θεσσαλονίκης, Μαρία Αντωνίου. Νωρίς το μεσημέρι η κ. Αντωνίου συναντήθηκε με τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας και ακολούθησε σύσκεψη με τους τέσσερις δημάρχους του νομού, όπου τέθηκαν αναπτυξιακά ζητήματα για κάθε δήμο ξεχωριστά.

 

Επίσης αυτό που ζητούν από την κ. Αντωνίου οι φορείς της Καβάλας, είναι να συμπεριληφθούν Καβάλα και Δράμα στην επιτροπή Θράκης.

 

Μεταξύ των προτάσεων αναπτυξιακού χαρακτήρα είναι:

 

Δήμος Καβάλας

 

Σιδηροδρομική σύνδεση Καβάλας-Θεσσαλονίκης

Τενάγη Φιλίππων

Περιμετρική

Αξιοποίση παλιού νοσοκομείου

 

Δήμος Παγγαίου

 

Γεωθεριμικό πεδίο

Τενάγη Φιλίππων

 

Δήμος Θάσου

 

Κατασκευή νέου λιμανιού στον Λιμένα

 

Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας

 

Παγγαίο: Εξυγίανση και αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου αρδευτικού δικτύου στην Πιερία κοιλάδα προϋπολιγισμού 4,5 εκ. ευρώ.

 

Καβάλα: να ολοκληρωθούν οι μελέτες της περιμετρικής και του Ε61 που συνδέει την Καβάλα με την Δράμα. Ολοκλήρωση του επιβατικού λιμανιού.

 

Νέστος: να ξεκινήσει η μελέτη του νέου κρηπιδώματος στο λιμάνι της Κεραμωτής και υπάρξει σύνδεση με το επαρχιακό δίκτυο.

 

Θάσος: πρέπει να ολοκληρωθεί η μελέτη της παράκαμψης του οικισμού του Πρίνου.

 

Επίσης ο κ. Αντωνιάδης σημείωσε ότι: «πρέπει να αρθεί η αδικία για το συμψηφισμό του μισθολογικού κόστους εργασίας του 4% και του 12%.

 

Από την πλευρά της η επικεφαλής του πρωθυπουργικού γραφείου της Θεσσαλονίκης τόνισε ότι η αυτοδιοίκηση ανταποκρίθηκε πολύ καλά στο πρώτο κύμα πανδημίας του κορωνοϊού, ενώ σημείωσε ότι είναι έτοιμη να ακούσει τους προβληματισμούς και τα αναπτυξιακά θέματα που θα της θέσουν στη διάρκεια της σύσκεψης.